Caz incredibil! O femeie a fost internată la terapie intensivă din cauza reacţiilor adverse la vaccinul împotriva COVID-19

Publicat: 03 Jan. 2021, 12:36 Arhiva
Caz incredibil! O femeie a fost internată la terapie intensivă din cauza reacţiilor adverse la vaccinul împotriva COVID-19

Autorităţile din Mexic investighează cazul unei femei de 32 de ani, care a fost internată în spital după ce a dezvoltat reacţii adverse în urma vaccinării împotriva COVID-19, cu serul Pfizer şi BioNTech. Medicii au transmis și primele informații cu privire la starea acesteia de sănătate.

Autorităţile din Mexic investighează cazul unei femei de 32 de ani, care a fost internată în spital după ce a dezvoltat reacţii adverse în urma vaccinării împotriva COVID-19, cu serul Pfizer şi BioNTech. Femeia, al cărui nume nu a fost divulgat, a fost internată de urgenţă la terapie intensivă în Nuevo Leon, după ce a suferit convulsii, probleme de respiraţie şi urticarie.

”Primul nostru diagnostic este encefalomielita”, a declarat Ministerul Sănătăţii din Mexic, într-un comunicat de presă emis vineri seară.

Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării. Ministerul Sănătăţii a adăugat că pacienta de 32 de ani suferea de alergii şi că momentan nu există dovezi ale studiilor clinice care să confirme că inflamaţiile creierului sunt o consecinţă a vaccinului.

Pfizer şi BioNTech nu au oferit încă o declaraţie. Până acum, 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic. Pe 24 decembrie, autorităţile din Mexic au început campania de vaccinare şi primele pe listă au fost cadrele medicale.

Ce spune OMS despre persoanele vaccinate împotriva coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății spune că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului trebuie să poarte în continuare masca de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică pentru că deși ar putea fi imuni la dezvoltarea Covid-19, ei ar putea să răspândească, totuși, virusul.

Chiar dacă vaccinul previne dezvoltarea bolii Covid-19 odată ce virusul este în orgnaism, nu este încă suficient de clar dacă previne și riscul de răspândire a bolii. Astfel, persoanele imunizate care nu mai dezvoltă boala, ar putea, totuși, să răspândească virusul și să-i infecteze pe cei care nu s-au vaccinat încă, au spus experți de la OMS, conform Agerpres.

Din acest motiv, persoanele vaccinate ar trebui să continue să păstreze distanţa fizică recomandată, să poarte măşti faciale şi să se spele frecvent pe mâini, recomandă OMS. Conform directorului Departamentului de imunizare şi vaccinuri al OMS, Kate O’Brien, este necesar să fie întreprinse mai multe cercetări ştiinţifice cu privire la potențialul de contagiere și răspândire a virusului în contextul vaccinării.

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 03 Jan. 2021, 12:36 Arhiva
Pe aceeași temă