Cati bani a castigat in realitate Simona Halep la Wimbledon?! Englezii i-au luat un procent urias din cei 2.6 milioane de euro dupa ce a castigat

Publicat: 15 Jul. 2019, 09:30 Vedete

Simona Halep a "pierdut" aproape jumatate din bani imediat dupa ce a castigat finala Wimbledon din cauza impozitelor imense din Anglia.

Cati bani a castigat in realitate Halep?! Dupa ce toata lumea stie ca Simona Halep este din nou o eroina a sportului romanesc si a castigat Wimbledonul, trebuie spus ca, in bani, castigul pentru ea nu a fost unul colosal.

Desi initial premiul cel mare pentru castigatoare era anuntat ca fiind de 2.6 milioane de euro, in realitate Simona va avea in cont mult mai putini bani de atat. Dupa acest castig inregistrat in Anglia autoritatile o vor impozita tot acolo ceea ce pentru Simona inseamna o „pierdere” uriasa.

Impozitul din Regatul Unit pentru sumele mai mari de 150.000 de lire este de 45%, ceea ce inseamna ca Simona Halep va primi 1.43 milioane de euro din totalul de 2.6 milioane. Chiar si asa, la cei 27 de ani ai sai, Simona este una dintre cele mai bune jucatoare de tenis ale lumii iar banii castigati in acest turneu nu sunt nici pe departe cea mai mare reusita a ei.

Cati bani a castigat in realitate Halep la Wimbledon

Romanca are pana acum adunata o avere de aproape 30 de milioane de euro adunati din tenis in intreaga ei cariera. Dupa premiul de la Wimbledon, Halep a ajuns la aproape 28 de milioane de euro si este pe locul 5 in clasamentul all-time al castigurilor din tenisul feminin.

Desi locul 5 la castiguri totale in intreaga cariera nu este deloc putin, trebuie spus ca cea pe care a invins-o, Serena Williams conduce detasat acest top al castigurilor. Serena a adunat in intreaga ei cariera peste 88 de milioane de dolari doar din tenis iar pe locul 2 in topul castigurilor din tenisul feminin se afla sora ei, Venus Williams.

Pe langa banii din tenis Halep castiga si din contractele de sponsorizare pe care le are cu diverse branduri din Romania. Dedeman, Vodafone, Dorna si Mercedes sunt doar cateva dintre brandurile care au ales sa o aiba pe Simona ca si imagine de brand. Cu banii din tenis Simona Halep face si investitii, una dintre cele mai cunoscute fiind achizitia a doua hoteluri din Brasov estimate la o valoare de peste 2 milioane de euro.

Publicat: 15 Jul. 2019, 09:30 Vedete
Pe aceeași temă