Câte persoane pot participa la o petrecere, în perioada stării de alertă. Explicațiile ministrului Vela

Publicat: 22 May. 2020, 14:44 Arhiva
Câte persoane pot participa la o petrecere, în perioada stării de alertă. Explicațiile ministrului Vela

Ministrul Internelor Maracel Vela a făcut recent câteva precizări cu privire la numărul de persoane care au voie să participe la o petrecere. Acesta a precizat pe Facebook că numărul maxim al participanţilor nu trebuie să depăşească 8, dacă evenimentul are loc într-un apartament.

Totodată Marcel Vela a explicat faptul că, pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maxim al celor care pot participa este de 16.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, le-a explicat ministrul, celor care îl urmăreau pe Facebook.

Marcel Vela a precizat că măsura a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii virusului, dar și pentru a limita riscul ca o persoană care s-a aflat în apropierea unei persoane infectate să nu fie nevoită să stea în autoizolare pentru 14 zile.

„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”, a declarat Marcel Vela.

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 21 mai 2020

 

Publicat: 22 May. 2020, 14:44 Arhiva
Pe aceeași temă