Care sunt excepțiile de la noile restricții impuse în Capitală

Publicat: 28 Mar. 2021, 09:30 Arhiva
Care sunt excepțiile de la noile restricții impuse în Capitală

Prefectura din București a anunțat sâmbătă care sunt excepțiile la noile restricții care urmează să intre în vigoare începând cu ora 00.00. 

Potrivit Prefecturii București, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Totodată, victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă, anunță autoritățile.

De asemenea, este permisă deplasarea către centrele de vaccinare.

6,88, rata de infectare în Capitală

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis sâmbătă mai multe măsuri restrictive în Capitală. În prezent, rata de incidență calculată la 14 zile este de 6,88 la mia de locuitori. Măsurile sunt valabile pentru 14 zile și pot fi reevaluate la atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Pe lângă măsurile dispuse la nivel național – carantina de noapte de la ora 20.00 și închiderea de la ora 18.00 a magazinelor și a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – au fost stabilite și noi reguli pentru mall-uri, mijloacele de transport în comun sau pentru piețe.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 28 Mar. 2021, 09:30 Arhiva
Pe aceeași temă