Care este starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț. Acesta a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții!

Publicat: 16 Nov. 2020, 13:56 Arhiva
Care este starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț. Acesta a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătăru, spune că starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii de la Spitalul din Piatra Neamț, este stabilă. Ministrul a precizat că în urma evaluării făcute duminică dimineața la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului.

„A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus ministrul.

Medicul de la Piatra Neamț transferat în Belgia are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului.

„El primele intervenții le-a suferit la Floreasca. S-a făcut și o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamț evaluarea era de 40% arsuri de 1,2,3 și 4, la Floreasca evaluarea era de 70-75% arsuri de gradul 2 și 3”, a mai spus ministrul Sănătății.

Cătălin Denciu a sărit în flăcări să își ajute pacienții conectați la aparate

Imediat după ce medicul a fost scos din flăcări, medicul a fost evaluat chiar de colegii săi din spitalul de la Piatra Neamț. Mai mult decât atât, bărbatului i s-a efectuat acolo și un examen computer tomograf. Potrivit medicilor din spital, Cătălin Denciu era conștient și răspundea la întrebările colegilor lui. Imediat după evaluare, acesta a fost preluat de o ambulanță, care l-a dus la Iași, unde a mai avut parte de încă o evaluare. La fel s-a întâmplat și la Spitalul Floreasca, înainte de a fi urcat în  avionul care l-a transportat în Belgia.

Cătălin Denciu era de gardă atunci când a izbucnit incendiul la secția de ATI a Spitalului Județean. Fără să stea pe gânduri, bărbatul de 42 de ani a sărit în ajutorul pacienților săi, conectați la aparate din cauza infecției cu SARS CoV-2.

 

Sursa foto: Facebook

Publicat: 16 Nov. 2020, 13:56 Arhiva
Pe aceeași temă