Când ar putea începe în România vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani. Ce spun autoritățile

Publicat: 03 iun. 2021, 14:24 Autor: Elena Arhiva
Când ar putea începe în România vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani. Ce spun autoritățile

Coordonatorul Campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, joi, că vaccinarea copiilor cu vârsta de până la 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului 2021.

”Copiii trebuie vaccinați tocmai pentru a întrerupe lanțul de transmitere a acestei afecțiuni. Până în acest moment am putut vaccina copiii cu vârste mai mari de 16 ani și acest lucru a contat foarte mult. Știm că avem până acum peste 80.000 de copii cu vârsta mai mare de 16 ani care au fost vaccinați, ceea ce este o cifră destul de îmbucurătoare. Mă aștept ca și în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani să atingem oarecum același procent și mă aștept să avem și în rândul copiilor mai mici, o acceptare. Poate nu la același nivel, dar există această așteptare”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a început pe 2 iunie

Aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Statistica arată că, în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au imunizat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 03 iun. 2021, 14:24 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă