Savantii au facut o descoperire revolutionara: Cancerul poate fi oprit de la radacini! Cum e posibil!

Publicat: 26 Jan. 2019, 16:51 News 3

O noua descoperire ar putea revolutiona domeniul medical in cel mai bun mod, in secolul in care boala aceasta ucide din ce in ce mai multi oameni.

Mai exact, este vorba despre o metoda pe care savantii au pus-o in practica si prin care s-a observat ceva absolut incredibil. Cancerul poate fi oprit de la radacini, sustin oamenii de stiinta de la Salk Institute.

Savantii au facut o descoperire revolutionara: Cancerul poate fi oprit de la radacini

Savantii au studiat in principal relatia dintre cancer si telomeri, realizand in acest fel descoperirea uimitoare care ar putea rescrie tot ce se stia pana acum despre infioratoarea maladie. Asa a fost observat un proces celular de reciclare, care se numeste „autofagie”. Despre acesta se crede ca ar fi un mecanism de supravietuire, care „ajuta” la moartea celulelor, prevenind initierea cancerului.

Cancerul poate fi oprit de la radacini, iar cercetatorii care au realizat o noua lucrare privind acest subiect au publicat totul in „Nature Journal”, pe data de 23 ianuarie a acestui an. Descoperirea mai consta in faptul ca „autofagia” este o metoda cu totul noua prin care pot fi suprimate tumorile.

Insa, in prezent, totul este foarte riscant. Tratamentele care ar ajuta la blocarea procesului, incat sa stopeze cancerul, ar putea la fel de bine sa duca si la raspandirea celelor canceroase in organism. Asa s-ar produce un efect invers si nu cel dorit pentru a opri maladia. In mod cert, vor fi efectuate teste de laborator pentru a afla daca metoda e una ce poate fi pusa in practica pe oamenii care sufera de cancer.

Savantii au facut o descoperire revolutionara: Cancerul poate fi oprit de la radacini

„Astfel de rezultate au reprezentat o surpriza totala! Exista multe puncte de verificare care previn divizarea necontrolata a celulelor bolnave, dar nu ne asteptam ca autofagia sa fie una dintre ele!”, a previzat savantul Jan Karlseder, unul dintre autorii acestui studiu.

„Foarte multi cercetatori au plecat de la premiza ca moartea celulei in criza apara printr-un proces numit apoptoza, care impreuna cu autofagia este unul dintre cele doua tipuri de moarte celulara programata. Nimeni nu a realizat pana acum experimente pentru a afla daca intr-adevar asa stau lucrurile”, a mai mentionat si cercetatorul Joe Nassour.

(sursa: sciencedaily.com)

Publicat: 26 Jan. 2019, 16:51 News 3
Pe aceeași temă