Caldura infernala in toata Europa, se depasesc 40 de grade la umbra

Publicat: 25 Jun. 2019, 12:20 Ciao.ro
Caldura infernala in toata Europa, se depasesc 40 de grade la umbra

Stare de alerta din cauza caniculei care a pus monopol pe toata Europa.

Caldura infernala in toata Europa. Saptamana aecasta Europa arde, fiindca temperaturile pot sa depaseasca si 40 de grade la umbra, fiind extrem de periculos pentru organism.

In Paris situatia este chiar mai grava fiindca autoritatile au declansat alerta de teama numarului mare de victime pe care l-ar putea face canicula.

Caldura infernala in toata Europa

Caldura infernala in toata Europa

In acest sens, parcurile si piscinele din Paris vor fi deschise toata noaptea, iar oamenii pot apela si la cele 800 de fantani pentru a se hidrata oricand simt nevoia.

Pe langa asta, s-au montat ventilatoare pe strazi si camere cu aer conditionat. Nici in Germania situatia nu e prea buna, fiindca s-a atins pragul de 30 de grade. Oamenii din Koln n-au adunat in parcuri si langa fantanile arteziene.

Motivul pentru care canicula a invadat mare parte din Europa il reprezinta valul de aer fierbinte care vine tocmai din Africa de Nord.

Cum sa ne aparam de canicula. ISU ne da sfaturi esentiale

In urmatoarele zile se va depasi pragul critic de confort termic de 80 de unitati. In acest caz, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” al judetului Calarasi da sfaturi esentiale cetatenilor.

 • Se recomanda sa se faca deplasari doar la primele ore ale diminetii si seara, si neaparat in zone umbrite.
 • Trebuie evitate aglomeratiile. expunerea la soare si efortul fizic intens intre orele 11:00 si 18:00.
 • Trebuie purtate haine lejere si subtiri, neaparat deschise la culoare, palarii si ochelari de soare.
 • Exte indicat sa se bea intre 1.5 si 2 litri de lichide pe zi, insa nu prea reci, printre care apa, sucuri naturale din fructe, ceaiuri si sa se evite consumarea bauturilor alcooloce sau a celor cu cofeina si adaos de zahar.
 • Trebuie mancate fructe si legume precum pepene, rosii, prune si neaparat iaurt. Mesele trebuie sa fie echilibrate si sa varieze, cele mai idnicate fiind cele cu calorii reduse.
 • Se evita alimentele cu continut sporit in grasimi, de origine animala.
 • Trebuie mentinuta legatura cu persoanele in varsta pentru ca ei sunt cei mai afectati de caldura in exces.
 • Nu se lasa animalele de companie singure in masini.
 • Se cere sfatul medicului de familie la orice semn de disconfort sau suferinta.
 • Cei care sufera de afectiuni isi vor continua tratamentul ca si pana acum, insa trebuie sa consulte in mod regulat medicul curant, pentru a adapta schema terapeutica la conditiile de fata.
 • Se va reduce intensitatea si ritmul activitatilor fizice la locul de munca si se va alterna efortul dinamic cu cel static iar perioadele de lucru vor fi alternate cu cele de repaus.
Publicat: 25 Jun. 2019, 12:20 Ciao.ro
Pe aceeași temă