Cafeaua in timpul sarcinii are efecte nocive asupra fatului. Ce se intampla cu bebelusii dupa ce sunt adusi pe lume. Medicii nu te avertizeaza niciodata!

Publicat: 01 mai 2018, 22:00 Autor: madalina m. Parenting

Cafeaua in timpul sarcinii poate avea efecte dramatice asupra bebelusului.

Multe viitoare mamici nu stiu acest lucru si aleg sa consume cafeaua in timpul sarcinii, insa aceasta bautura extrem de populara poate duce la anumite probleme in viata copilului, peste ani. Mai mult, nici medicii nu le avertizeaza pe femeile insarcinate cu privire la acest aspect.

Un studiu realizat recent de catre o echipa de specialisti din Norvegia a aratat foarte clar efectul nedorit pe care il are cafeaua in timpul sarcinii, dar si cum poate influenta modul in care se dezvolta fatul in pantecele mamei.

Cafeaua in timpul sarcinii are efecte nocive asupra fatului

Studiul realizat de catre cercetatorii de la „Institutul Norvegian de Sanatate Publica” a aratat ca daca e consumata frecvent, cafeaua in timpul sarcinii ajunge sa aiba efecte nedorite asupra fatului.

Totodata, bebelusii nenascuti si care sunt expusi la un nivel ridicat de cofeina pot veni pe lume cu 480 de grame in plus. In plus, daca viitoarele mame aleg cafeaua in timpul sarcinii, ele pot avea probleme cu micutii lor.

Asta deoarece acestia ajung sa devina supraponderali in jurul varstei de 8 ani. Toate acestea pe cand mamicile care nu consuma deloc produse bogate in cofeina in lunile de sarcina vor avea copii mult mai sanatosi.

Cafeaua in timpul sarcinii are efecte nocive asupra fatului

In plus, medicii din Norvegia nu interzic complet cafeaua in timpul sarcinii, ci le sfatuiesc pe viitoarele mamici sa o consume cu atentie si in cantitate mica. In studiul efectuat recent, specialistii au luat in calcul si alte produse ce pot contine cofeina, nu doar cafeaua.

Cafeaua in timpul sarcinii poate fi redusa foarte usor. Femeilor insarcinate le este recomandat sa consume alimente care contin doar 200mg de cofeina, in fiecare zi. Spre exemplu o ceasca de cafea instant contine 100mg de cofeina, pe cand una de ceai doar 75mg, potrivit mirror.co.uk.

Aproximativ 46% din femeile insarcinate aleg sa consume mai putina cafea pe timpul sarcinii, pe cand 44% dintre acestea o beau in continuare, ca inainte de sarcina. Riscul aparitiei obezitatii la copii persista insa doar pana cand acestia ating varsta critica de 8 ani.

Publicat: 01 mai 2018, 22:00 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă