Iarna este anotimpul potrivit pentru a bea o cana calda de cacao cu lapte. Dar stiai ca poti sa adaugi mai multe ingrediente?
Cacao cu lapte si condimente este o reteta vegana. Am incercat-o si noi si va garantam ca o sa va placa. Se face usor si doar din ingrediente naturale, pe care le ai deja in bucataria ta.
In plus, stii cu ce merge aceasta cana delicioasa de lapte cu cacao? Cu o portie fierbinte de papanasi cu smantana si dulceata, reteta o ai AICI. Asa ca gata cu vorba, sa trecem la treaba!
Pentru spuma de lapte:
**Ingredientele de mai sus va vor rezulta in doua cani calde de cacao cu lapte si condimente!
Laptele si siropul de artar se pun intr-o oala, la foc mediu.
Se amesteca toate condimentele si cacaoa. Se adauga un strop de apa. Se amesteca bine pana cand se formeaza o pasta. Adauga putina apa fierbinte si amesteca bine de tot.
Pasta se adauga in oala in care au fiert laptele si siropul. Amesteca bine si lasa sa dea in clocot. Apoi stinge focul.
Prepara crema de lapte de cocos si sirop de artar adaugand ingredientele intr-un bol pentru mixer si mixand pana obtii o spuma.
Imparte cacaoa in doua cani si adauga spuma de lapte la final.
Poti garnisi cu pudra de cacao, zahar pudra, batoane de scortisoara sau stelute de anason. Pofta buna!
Sursa: retete.acasa.ro