Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian Cotescu. Alexandru a ajuns preot in locul de suflet al lui Gigi Becali

Publicat: 13 ian. 2019, 15:53 Autor: D. C. News 3

Doi dintre cei mai mari actori ai Romaniei au trait o frumoasa poveste de dragoste din care a rezultat un baiat.

Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian Cotescu? Dupa ani de absenta in care nimeni nu a stiut nimic de el, s-a aflat adevarul. Alexandru a devenit călugăr la Mănăstirea Vatoped de pe Muntele Athos.

Cu toate ca parintii si-ar fi dorit ca fiul sa le calce pe urme, devenind si el un actor pe scena teatrului din Romania sau in filme, tanarul a ales calea spirituala. Alexandru este unul din preotii care il slujesc pe Dumnezeu pe Muntele Athos, in Grecia.

Alexandru a terminat Facultatea de Constructii, din Tei, dar si Facultatea de Teologie. Decizia de a pleca dintre oameni și a se retrage în Muntele Athos a luat-o după ce marele Octavian Cotescu a plecat la Ceruri.

Valeria Seciu a acceptat decizia fiului sau, iar dovadă e mărturia lui Alexandru, care a fost botezat sub numele de monahul Daniil: „Mama a primit cu bărbăție decizia mea. Mama a fost împăcată că am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiică, copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”.

Fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian Cotescu e preot

Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian Cotescu“El m-a pregatit ca va pleca acolo. Tinerii monahi sunt obligati sa-si anunte parintii de alegerea facuta, sa-i lase linistiti”, a povestit Valeria Seciu la un moment dat despre fiul sau, conform wowbiz.ro.

În sfânta Mănăstire Vatoped, Alexandru traduce din greacă în română multe cărți din scrierile sfinților părinți. Se numără printre traducătorii celei mai recente ediții românești a culegerii de texte teologice „Everghetinos” („Binefăcătoarea”). Și tot el este cel care se ocupă și de toate lucrările de reconstrucţie.

Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian CotescuIn urma cu cativa ani, scriitorul Dan C. Mihailescu, in cartea sa, “Oare m-am întors de la Athos?”, ii dedica monahului Daniil un intreg capitol:

“Parintele Daniil (Cotescu) a plecat la Sfantul Munte in 2000, pe cand se numea inca Alexandru. Atunci, ramanerea lui acolo a facut oarecare valva, poate si datorita faptului ca este fiul uriasilor actori Octavian Cotescu si Valeria Seciu. Intre romani, cand se vorbeste despre el, nu se uita niciodata sa se spuna acest lucru, care starneste o anumita uimire, dar si o admiratie aparte.

Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian CotescuParintele Daniil a facut in tara doua facultati, mai intai una tehnica, apoi Teologia. Era atasat comunitatii sufletesti de la manastirea Stavropoleos. Acum, trecut de 40 de ani, parintele Daniil este un calugar cu totul si cu totul frumos si luminos, cu o tinuta voievodala. Imi placea sa-l privesc cantand atat de cu har, la strana din stanga. Imi placea sa-i aud vorbele cumpanite, pline de miez si de duh, adesea cu un dram din acel umor calugaresc inspirat de Duhul (…)”Ce s-a intamplat cu fiul actorilor Valeria Seciu si Octavian Cotescu

Publicat: 13 ian. 2019, 15:53 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă