Bucureștiul, la un pas de scenariul verde. Ce restricții ar putea fi relaxate

Publicat: 11 May. 2021, 09:13 Arhiva
Bucureștiul, la un pas de scenariul verde. Ce restricții ar putea fi relaxate

Capitala a ajuns luni la o rată de infectare de 1,59 la mia de locuitori, fiind tot mai aproape de a trece în scenariul verde.

Bucurestiul a înregistrat luni cea mai mică rată de infectare din octombrie și până acum. La această veste a venit rapid și anunțul prefectului Capitalei. Acesta a transmis că mai așteaptă încă 48 de ore să vadă daca scăderea infectărilor se menține. Dacă se va întâmpla așa, va fi convocat joi un comitet pentru modificarea restricțiilor.

Decizia le va aparține autorităților, însă, teoretic, de îndată ce Capitala va intra în scenariul verde, restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 50%, față de 30%, cum se întâmplă acum. La fel s-ar putea întâmpla și cu sălile de de teatru. În scenariul verde ar putea fi permise din nou activitățile culturale de tip drive-in. În continuare, cluburile de noapte vor rămâne închise.

Abia când vom ajunge la indicele de o îmbolnăvire la mia de locuitori, putem vorbi despre scenariul verde la școli, cu toți elevii în clase.

Obligativitatea purtării măștii de protecție și restricțiile de circulație pe timpul nopții vor rămâne în continuare în vigoare.

620 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 620 de cazuri noi de COVID-19, din 10.743 de teste efectuate, PCR și teste rapide. Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 11 May. 2021, 09:13 Arhiva
Pe aceeași temă