BREAKING NEWS! Noi modificări în structura anului școlar. Ce spune ministrul Educației și Cercetării

Publicat: 25 Mar. 2021, 11:23 Arhiva
BREAKING NEWS! Noi modificări în structura anului școlar. Ce spune ministrul Educației și Cercetării

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. Celelalte clase au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, iar anul școlar se încheie în 25 iunie, a anunțat ministrul Educației.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut.

Probeleme de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Cu excepția claselor terminale pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare, vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână.

Sorin Cîmpeanu: ”Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi nicun fel de modificare

”În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ, au rezultat următoarele. 

Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase cu excepția claselor terminale. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi nicun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie – 11 aprilie, 30 aprilie – 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice

”Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale, la care nu avem nicun fel de reducere, niciun fel de modificare. Este vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie, cum era planificat. În intervalul 12 – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

”Clasele terminale încheie anul școlar în 18 iunie, iar toate celelalte clase în 25 iunie. Se renunță la săptămâna „Școala altfel”. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai. Activitățile remediale se vor ține doar până la incidența de 6 la mia de locuitori”, a mai spus ministrul Educației.

Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Publicat: 25 Mar. 2021, 11:23 Arhiva
Pe aceeași temă