„Breaking Bad” nu mai este ficțiune! Doi profesori de chimie, arestați deoarece fabricau metamfetamină în universitate

Publicat: 19 nov. 2019, 16:12 Autor: Simona Life

S-a întâmplat la fel ca în cazul eprsonajului Walter White din celebrul serial ”Breaking Bad”, relatează AFP.

Bradley Rowland, în vârstă de 40 de ani, şi Terry Bateman, în vâstă de 45 de ani, au fost arestaţi în urmă cu câteva zile în urma unei anchete iniţiate de secţia de poliţie a universităţii la care aceştia erau angajaţi, potrivit unui comunicat al şerifului din comitatul Clark.

Una dintre clădirile Universităţii Henderson, din orăşelul Arkadelphia, a fost închisă la data de 8 octombrie din cauza unui „miros chimic nedeterminat”, a spus pentru AFP Tina Hall, purtătoarea de cuvânt a universităţii.

„Primele analize au arătat într-unul dintre laboratoare niveluri ridicate de clorură de benzil”, o substanţă care poate fi folosită la fabricarea metamfetaminei.

Clădirea a fost închisă la data de 29 octombrie, pentru lucrări sanitare.

”Siguranța studenților noștri și a angajaților este o prioritate și continuăm să colaborăm cu autoritățile”, a adăugat ea în timp ce ancheta continuă.

Terry Bateman şi Bradley Rowland, amândoi profesori de chimie, au fost concediaţi pe 11 octombrie cu titlu preventiv. Se pare că aceştia munceau de zece ani, respectiv cinci ani la Universitatea Henderson.

Incidentul aduce aminte de serialul ”Breaking Bad”, în care un profesor de chimie, interpretat de Bryan Cranston, începe să producă metamfetamină pentru a asigura viitorul financiar al familiei după ce a fost diagnosticat cu cancer.

În 2014, în revista universităţii, Bradley Rowland s-a declarat un mare fan al serialului.

„A avut o abordare corectă din punct de vedere ştiinţific şi a stârnit interesul tinerei generaţii pentru chimie. A reprezentat o publicitate formidabilă (pentru această disciplină)”, potrivit hotnews.ro.

Publicat: 19 nov. 2019, 16:12 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă