Branza de vaci, beneficii pentru sanatatea noastra. De ce e bine sa o consumam

Publicat: 01 mart. 2019, 11:01 Autor: madalina m. Retete & Diete

Branza de vaci are foarte multe proprietati benefice pentru organismul uman. Totusi, este evitata de multe ori, din cauza continutului ridicat de grasimi saturate.

In realitate, insa, branza de vaci nu este nociva. Ba din contra, acest aliment trebuie consumat in mod regulat, pentru ca este foarte sanatos. Mai mult, exista numeroase studii realizate de catre savanti in care este dovedit acest lucru.

Daca este inclusa in regimul alimentar, acest produs lactat ne va ajuta sa ne fortificam organismul. Totodata, branza de vaci e recomandata si daca vrem sa ducem o viata echilibrata, din punct de vedere al alimentatiei.

Branza de vaci, beneficii pentru organism!

Nu multi stiu asta, insa, prepararea branzeturilor reprezinta una dintre cele mai vechi tehnici de pregatire a alimentelor. Dateaza inca din 3000 i.Hr., atunci cand sumerenii stiau sa faca aproximativ 20 de tipuri de branza.

Branza de vaci, beneficii pentru sanatatea noastra

Produsul lactat contine minerale si vitamine, cum ar fi calciu, vitaminele A, D, E, dar si complexul de vitamine B. Este bogata in magneziu, potasiu, fosfor, aminoacizi, proteine, zinc si seleniu. Toate acestea joca un rol esential un buna dezvoltare a organismului, in cazul copiilor, dar si in mentinerea sanatatii adultilor.

Poate cel mai important este aportul sau ridicat de proteine. Branza de vaci este bogata si in aceste substante benefice, care ne protejeaza de diverse boli. Daca este consumata in mod frecvent, poate sa previna cancerul la san, sa imbunatateasca functiile sistemului nervos, si ajuta sistemul imunitar.

Branza de vaci este recomandata si in curele de slabire, fiind cunoscut si faptul ca are rolul de a intari muschii inimii. Poate sa previna si diabetul de tip 2, cariile dentare, cancerul de ficat, ajutand si in cazul starilor de anxietate sau depresie.

Mai mult, branza de vaci se formeaza atunci cand cazeina, o proteina regasita in lapte, reactioneaza cu acidul si se coaguleza. Cazeina este o proteina importanta, meritele sale fiind cunoscute inclusiv de catre sportivi, pentru ca se digera greu si elibereaza energia lent in organism, potrivit ziarullumina.ro.

Publicat: 01 mart. 2019, 11:01 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă