Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis! Boala de care sufera micutul de la nastere. De ce medicii s-au socat

Publicat: 15 Feb. 2018, 14:55 Parenting

Aimee Roberts, in varsta de 25 de ani, a publicat imagini cu operatia pe cord deschis a bebelusului sau, cand acesta avea 7 zile.

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis! Imediat dupa nastere, medicii i-au facut teste lui Leo. Verdictul a fost unul crunt: bebelusul suferea de patru probleme congenitale la inima. Medicii le-au spus ca micutul trebuie operat pe cord deschis urgent. Le-au spus celor doi parinti ca sansele de supravietuire sunt mici.

In cazuri rare, unele probleme la inima necesita interventii urgente. Aceste operatii sunt menite sa asigure sanse mari de supravietuire la pacienti. Mama a marturisit ca in viata ei nu a plans mai mult decat in ziua in care bebelusul a fost operat.

Micutul Leo a fost operat cand avea 7 zile. Interventia a durat 6 ore, informeaza Dailymail.co.uk. Inainte sa il opereze, medicii i-au scazut temperatura corpului pana aproape de hipotermie.

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis!

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis!Cu toate ca operatia a fost un succes, Aimee Roberts sustine ca a fost un chin pentru ea sa isi vada copilul aproape lipsit de viata. „Am plans imediat. Ochii lui erau pierduti. Nu era alert si era plin de fire. Leo era conectat la multe aparate. Respira intubat si era plin de medicamente”, a marturisit mamica.

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis!Aceasta sustine ca, la 5 zile de la prima operatie, bebelusul a contractat o infectie. Doctorii au fost nevoiti sa ii redeschida operatia. Leo a stat cu cordul deschis timp de o saptamana. A fost acoperit doar de un tampon. In tot acest timp, familia se ruga ca el sa se faca bine.

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis!Leo a fost diagnosticat cu coarctarea arcului aortic, Ductus Arteriosus (flux sanguin anormal intre arterele inimii), gauri multiple in inima si supapa aortica Bicuspida (doua supape de inima in loc de trei).

Bebelus de 7 zile, operat pe cord deschis!Pentru ca Leo s-a nascut prematur cu o saptamana, medicii au asteptat ca el sa mai creasca. Apoi l-au operat. Mama sa a fost nevoita sa ceara permisiunea constant pentru a il hrani sau atinge. In prezent, micutul mai are doua probleme la inima. Parintii lui se chinuie sa faca rost de bani pentru operatii.

Publicat: 15 Feb. 2018, 14:55 Parenting
Pe aceeași temă