Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii! Ce trebuie sa ii inveti de mici, OBLIGATORIU

Publicat: 14 Feb. 2018, 18:22 Parenting

A fi parinte este o provocare grea in ziua de azi si asta pentru ca nivelul de stres creste in fiecare zi.

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii sunt musai. Sunt cateva reguli de care orice mama sau orice tata trebuie sa tina cont. In baza lor isi formeaza copiii de mici ca la maturitate sa fie oameni buni si responsabili.

Oricat de greu iti vine sa stai cu micutul tau dupa o zi lunga la birou, nu uita ca el are nevoie de atentia ta. Pe langa atentie, are nevoie si de intelepciunea ta. Copiii se formeaza de mici deoarece sunt ca niste bureti care absorb tot ce e bun sau rau. Afla cuvintele magice pe pagina 2:

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!Si, pentru a avea un copil exemplar, trebuie sa il inveti tot ce este bun. In primul rand, trebuie sa il inveti cateva reguli de baza care tin de bun simt. Si aici intra cuvintele de salut, de respect, de multumire sau de scuzat, in cazul in care a gresit. Care sunt ele:

Bună dimineața!

Bună ziua!

Bună seara!

Te rog frumos!

Aș putea…

Îmi cer scuze!

Mulțumesc!

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!Apoi trebuie sa porneasca la baza cu cateva calitati pe care adultii trebuie sa i le insufle. Evident, cel mai bun exemplu esti chiar tu, ca parinte. Daca esti opusul a ceea ce ii zici copilului tau, nu va invata. Asa ca ai grija ca si tu sa fii ce incerci sa ii insufli celui mic. Cuvintele magice sunt:

Onestitatea

Corectitudinea

Sinceritatea

Punctualitatea

Solidaritatea

Respectul

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!Nu in ultimul rand, nu uita ca cei mici au nevoie de cei 7 ani de acasa. Nu degeaba se numesc asa. Este de datoria ta, ca parinte, sa il inveti pe copilul tau sa se formeze responsabil de mic. Cuvintele magice sunt:

Să fie curat, ordonat și organizat.

Să nu vorbească cu gura plină.

Să nu arunce gunoaiele pe jos.

Să își vadă de treaba lui și să nu își bage nasul în treburile altora.

Cuvintele magice cu care orice parinte trebuie sa isi creasca copiii!Si, in ultimul rand, nu ii refuza dreptul la carte. Chiar daca nu ai posibilitati financiare extraordinare, nu iti lasa copilul sa duca lipsa experientei de a merge la scoala. Cuvintele magice pe care le invata aici sunt:

Limba română, matematica, istoria, geografia, limbi străine, etc.

Și, nu în ultimul rând, școala trebuie să întărească educația copilului primită acasă!

Sursa: secretele.com

Publicat: 14 Feb. 2018, 18:22 Parenting
Pe aceeași temă