Avertismentul dr. Mihai Craiu. Specialistul susține că trebuie redeschise școlile! ”Copiii suferă, au nevoie de interacțiune”

Publicat: 13 ian. 2021, 09:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Doctorul Mihai Craiu transmite un nou avertisment, de data aceasta cu privire la instituțiile de învățământ. Medicul susține că acestea ar trebui redeschise, deoarece ”copiii suferă, au nevoie de interacțiune”.

Medicul pediatru face un apel, susținând faptul că instituțiile de învățământ ar trebui redeschise, deoarece ”copiii suferă, au nevoie de interacțiune”.

”Redeschiderea școlilor este o obligație a noastră, a tuturor, de la părinți până la autorități. Nu știu când va fi acel moment, dar cred că există timpul în viitorul apropiat – cu sprijinul epidemiologilor, care o să ne spună cât de răspândită este noua tulpină, să se elaboreze un plan ca să se deschidă în siguranță școlile acolo unde se poate, adică în zonele verzi.

În acest moment, trebuie deschise întâi grădinițele, creșele, care știm din occident că au funcționat fără vreun risc epidemiologic. Personal cred, ca părinte și ca medic, că școlile trebuie neapărat deschise. Copiii nu mai suportă acest tip de alienare. Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotice, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune. Noi trebuie să facem ce este sigur pentru ei”, a declarat medicul pediatru, potrivit Gândul.ro.

Dr. Mihai Craiu: Am început să vedem din ce în ce mai frecvent adolescenţi cu depresie”

Pentru revenirea fizică a acestora în școli, dr. Mihai Craiu spune că ar mai trebui să aștepte cel puțin încă o lună. Până în data de 7 februarie 2021, cursurile se vor desfășura tot în sistemul online din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, medicul susține că sunt din ce în ce mai mulți adolescenți care suferă, care au ”depresie, cu idei de suicid”: „Noi, urgentiştii pediatri, am început să vedem din ce în ce mai frecvent adolescenţi cu depresie, cu idei de suicid. Statul acasă, distanţa şi lipsa colegilor şi a interacţiunii umane au efecte absolut impresionante. Sunt ferm convins, ca medic şi părinte, că şcolile trebuie deschise, însă trebuie ca zona respectivă să fie pe verde”, arată Antena 3.

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 13 ian. 2021, 09:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×