Avertisment dur pentru români: ”Dacă lucrurile continuă în această direcție, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Publicat: 25 nov. 2020, 09:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Doctorul Beatrice Mahler, directorul institutului ”Marius Nasta” din Capitală, transmite un semnal de alarmă către oameni. În perioada următoare vom avea o creștere a mortalității destul de ridicată.

Potrivit Antena 3, dacă nu scade rata de infectare cu noul coronavirus, atunci mortalitatea se va afla pe o pantă ascendentă în acest sens. Așa cum mărturisește și medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului ”Marius Nasta”, luna ”decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”. Secția destinată persoanelor care se îmbolnăvesc cu noul coronavirus este sufocată, la propriu.

„Locurile din Secția COVIDsunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni, solicitați de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externați. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat și nu mai găsim soluții. În Secția COVD lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea și cu toate acestea nu știm de unde o să găsim locuri pentru pacienți care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24.

Medicul mai susține faptul că în prezent există o transmtere comunitară și este greu acum ca lucrurile să se deplaseze într-o zonă pozitivă. Luna decembrie va fi una foarte tristă, cu cifre de mortalitate ridicate. Revenirea la ce era înainte de pandemie ar putea fi posibilă abia la jumătatea anului viitor.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcție pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri. Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a precizat Beatrice Mahler.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 7.753 de noi cazuri

În ultimele 24 de ore au fost 7.753 de cazuri noi de COVID-19, din 30.740 de teste. Până ieri, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  304.188 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 10.373 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.11.2020 (10:00) – 24.11.2020 (10:00) au fost raportate 196 de decese (129 bărbați și 67 femei).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667. Dintre acestea, 1.204 sunt internate la ATI.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 25 nov. 2020, 09:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×