Averea presedintei CSM, verificata de ANI. Lia Savonea doreste limitarea competentelor Agentiei

Publicat: 01 oct. 2019, 13:24 Autor: Simona News 4

ANI face verificari zilele acestea privind averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Averea presedintei CSM. Lia Savonea a transmis Comisiei Juridice a Senatului o propunere de modificare a Legii 176/2010 cu privire integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice si de completare a legii de functionare a ANI.

Jurnalistii Mainnews au vrut sa ia legatura cu presedintele CSM, dar acesta nu a raspuns intrebărilor adresate. Robert Cazanciuc, fostul presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc a spus ca nu a primit nicio astfel de propunere din partea Liei Savonea.

Averea presedintei CSM

Averea presedintei CSM

Astfel ca s-a facut o cerere Agentiei de Integritate pentru a se preciza daca se fac verificari privind averea presedintelui CSM dupa ce au aparut informatii cu privire la bunurile detinute de Lia Savonea. pe rolul ANI, deschis ca urmare a unei sesizări.

„Vă aducem la cunoștință faptul că instituţia nu poate furniza date și informații cu privire la cauzele aflate pe rolul Agenţiei, respectând astfel principiile după care se desfăşoară activitatea de evaluare, „legalitatea, confidenţialitatea, imparţialitatea, independenţa operaţională, celeritatea, buna administrare, dreptul la apărare, precum şi prezumţia dobândirii licite a averii

Având în vedere că lucrările aflate pe rolul Agenției Naționale de Integritate, în cazul în care acestea există, nu sunt informații publice, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, inspectorul de integritate va comunica stadiul evaluării, precum și soluția dispusă, în mod exclusiv, persoanei evaluate, precum și petentului”, a spus isntitutia la solicitarea mainnews.ro.

Publicat: 01 oct. 2019, 13:24 Autor: Simona News 4
Pe aceeași temă