Au fost confirmate 5 cazuri de coronavirus într-o biserică din Capitală

Publicat: 25 Mar. 2020, 12:47 Arhiva

Informații de ultim moment. Au fost confirmate cinci cazuri de persoane infectate cu coronavirus într-o biserică din București.

Cele cinci persoane infectate cu coronavirus sunt doi preoți, doi diaconi și o femeie care vinde lumânări la o biserică din sectorul 2 al Capitalei.

Prima persoană testată pozitiv cu coronavirus a fost chiar femeia care vinde lumânări la biserica din București. Apoi, următoarele persoane depistate pozitiv cu virusul din China sunt doi preoți care slujesc acolo, dar și doi diaconi. Aceștia au fost izolați la domiciliu, iar femeia a fost transportată la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală. Curtea bisericii a fost dezinfectată de mai multe ori. Biserica Ortodoxă Română a confirmat acest lucru.

”Am aflat de foarte puțin timp, câteva zile, s-a aflat joi noapte. Arhiepiscopia a anunțat DSP care s-a deplasat la Biserica respectivă. Ancheta epidemiologică a dus la izolare imediată și la testarea tuturor. Au fost testați pozitiv doamna respectivă, doi preoți și doi diaconi. Biserica a fost dezinfectată. De atunci nu a mai intrat nimeni în biserică. Sunt într-o stare relativ bună, nu s-au mai depistat cazuri. E vorba despre cei patru clerici din biserica respectivă și doamna care vinde lumânări”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Antena 3.

Ordonanță militară pentru carantină totală în România

Începând de astăzi, toți românii care ies din casă trebuie să aibă la ei fie o adeverință de la locul de muncă, fie o declarație pe propria răspundere în care să prezinte motivul deplasării. Ordonanța militară 3, anunțată aseară de ministrul Marcel Vela, introduce o serie de modificări care facilitează prezentarea acestor documente.

Astfel, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, se arată în ordonanță. Până acum, aceasta trebuia fie scoasă la imprimantă și completată, fie scrisă de mână.

Publicat: 25 Mar. 2020, 12:47 Arhiva
Pe aceeași temă