Atac dur la adresa Rusiei! „Am mari dubii că au făcut asta”

Publicat: 12 aug. 2020, 15:01 Autor: Elena Arhiva
Atac dur la adresa Rusiei! Am mari dubii că au făcut asta

Imunologul Anthony Fauci a tras un semnal de alarmă în privința vaccinului anti-coronavirus. Fauci, expert în boli infecţioase din SUA, se îndoiește că Rusia ar fi dezvoltat deja un vaccin eficient contra virusului COVID-19, notează BusinessInsider.

„Să dezvolţi un preparat nu e acelaşi lucru precum e să demonstrezi eficienţa şi siguranţa lui. Am mari dubii că ei (ruşii) au făcut asta”, a declarat epidemiologul. Un argument în plus ar fi faptul că Rusia nu a prezentat rezultatele privind testarea vaccinului pe oameni şi nici rezultatele experimentelor asupra animalelor.

În timp ce multe vaccinuri anti-coronavirus se află în ultima fază a testelor clinice, liderul Rusiei a anunțat faptul că oamenii de știință din țara sa au dezvoltat primul vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta se va numi „Sputnik V” (referire la satelitul sovietic „Sputnik 1″, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, în anul 1957).

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat. Știu că este destul de eficient, oferă o imunitate durabilă”, a declarat, încrezător, Vladimir Putin, spunând că inclusiv fiica sa și-a făcut deja acest vaccin. Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe distribuirea în masă, deşi testele clinice de siguranţă şi eficacitate sunt încă în desfăşurare.

Fauci: „Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra

Anthony Fauci speră ca aceștia să testeze vaccinurile înainte de a fi administrate. În timpul unei audieri în Congres, el a spus: „Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”.

De asemenea, expertul consideră faptul că Statele Unite ale Americii nu vor fi nevoite să depinde de vaccinurile altor țări, potrivit hotnews.ro. Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării. În acest moment, trei vaccinuri care sunt dezvoltate în statele occidentale sunt în ultima fază a studiului.

 

 

Publicat: 12 aug. 2020, 15:01 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×