Asa se consuma castanele, in mod corect! Sunt absolut delicioase daca inveti cum sa le prepari!

Publicat: 13 sept. 2018, 16:55 Autor: madalina m. Retete & Diete

Castanele reprezinta o gustare sanatoasa de care se poate bucura oricine.

Cei care nu stiu cum sa le pregateasca sau nu le-au mai consumat pana acum pot invata sa faca acest lucru foarte simplu. Castanele pot fi preparate rapid, iar atunci cand sunt bune de mancat aduc un aport de nutrienti organismului.

Castanele comestibile pot fi gasite in mai multe varietati, dar acestea nu trebuie confundate cu cele salbatice! Acestea contin la fel de multa vitamina C precum lamaia, iar faina de castane are 75% glucide.

Asa se consuma castanele, in mod corect

Castanele furnizeaza organismului uman vitaminele B, C si E, dar si minerale precum potasiu, calciu, mangan, magneziu, sodiu, fosfor sau fier. De asmenenea, acestea sunt foarte bogata in fibre. Printre alte beneficii ar mai fi ca sunt fructele cele mai bogate in potasiu.

Castanele coapte contin mai mult magneziu, fata de cele crude. Desi are o valoare calorica mare, de aproape 200 kcal pe 100 de grame de castane, fructul are numeroase beneficii pentru sanatate. Asa cum este si scaderea tensiunii arteriale.

Fructele pot fi gasite in special toamna, imediat dupa ce s-au copt, iar consumul lor regulat asigura si o buna functionare a inimii. Asta deoarece ajuta la reglarea rimului cardiac, dar si in probleme asa cum sunt hipertensiunea sau retentia de apa, noteaza csid.ro.

Asa se consuma castanele, in mod corect

In momentul in care alegem castanele pe care vrem sa le mancam, trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt tari si lucioase. Acest lucru indica faptul ca sunt bune pentru consum. Fructele trebuie sa fi ajuns la stadiul de maturitate si sa fie coapte bine.

Pot fi cumparate gata prajite sau pot fi preparate acasa, la cuptor, dupa ce fiecare fruct este crapat in doua. Pot fi mancate, dupa preferinta, cu putin lapte cald sau sub forma de piure, alaturi de carnea de curcan.

Castana are sub coaja groasa si o pielita subtire, in care este invelita, dar care trebuie indepartata inainte de consum, pentru ca are un gust amar. De asemenea, aceste fructe ale toamnei mai pot fi fierte in apa timp de 3 sau 4 minute.

Publicat: 13 sept. 2018, 16:55 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă