Asa arata cel mai minuscul castel din lume si pare desprins dintr-o lume de basm! Poarta semnatura unui celebru arhitect al casei regale

Publicat: 01 nov. 2017, 14:50 Autor: madalina m. Life

O locuinta de basm a fost recent scoasa la vanzare si imaginile realizate cu proprietatea au reusit sa lase pe toata lumea cu gura cascata. Asta deoarece micul castel e amplasat intr-o zona rurala cat se poate de frumoasa.

Cel mai mic castel din lume poarta denumirea de „Molly’s Lodge” si a fost construit in anul 1834, avand o semnificativa valoare arhitecturala.

„Bijuteria” e localizata in Costswolds, in Marea Britanie, la o distanta de cateva ore de Londra. Acest castel a fost scos la vanzarea pentru suma de 910 mii de dolari si costa cat un apartament de lux in capitala engleza, spun agentii imobiliari.

Asa arata cel mai minuscul castel din lume si pare desprins dintr-o lume de basm

Chit ca in anuntul de vanzarea nu e specificat ca e vorba de un castel, potentialii clienti care au vizitat locatia au avut parte de o surpriza. Oamenii au marturisit ca au fost de-a dreptul vrajiti si ca au avut senzatia ca au calatorit inapoi in timp.

Totodata, „Molly’s Lodge” poarta semnatura arhitectului Casei Regale Britanice Edward Blore, care a fost de acord sa proiecteze acest minuscul castel in anul 1830.

Tot el a fost cel care a restaurat palatul Lamberth si a extins palatul Buckingham la cererea Reginei Victoria. Initial micul castel trebuia sa fie doar o „poarta” catre proprietatea Weston Park, care se extinde pe o suprafata de patru kilometri.

Asa arata cel mai minuscul castel din lume si pare desprins dintr-o lume de basm

Cel mai minuscul castel din lume are si un interior impresionant, dar si o fatada realizata integral din piarta de calcar. Acesta dispune de un singur dormitor, o bucatarie spatioasa, dar si o sufragerie cu semineu din caramida in stil victorian.

In plus, acest castel vine „la pachet” si cu o casuta de oaspeti realizata din lemn si amenajata cat se poate de modern. Si gradina castelului e una impresionanta, pentru ca piesele decorative din piatra au ramas aceleasi ca in secolul 19.

De asemenea, suprafata totala a micului castel cu „calitati regale” e de doar 73 de metri patrati, dar cum si usa de la intrare e tot cea originala, pretul e chiar unul modest, spun specialistii.

(sursa: independent.co.uk)

Publicat: 01 nov. 2017, 14:50 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă