Artistul Ghiţă Danciu a murit! Doliu în muzica românească

Publicat: 28 Nov. 2019, 17:18 Vedete
Artistul Ghiţă Danciu a murit! Doliu în muzica românească

Anunțul a fost dat de prietenii acestuia ieri, pe o reţea de socializare. În urmă cu doar câțiva ani, artistul a fost diagnosticat cu cancer în gât.

În iarna anului trecut acesta organizase un eveniment caritabil, fiindcă avea nevoie de suma de 30.000 de euro pentru tratament, scrie cancan.ro.

Folkistul Ghiţă Danciu, alături de colegul său, Valentin Moldovan, au fost implicaţi, în ultimii 25 de ani, în multe proiecte culturale locale şi au avut multe concerte în ţară împreună cu o parte din membrii Grupului Orizont 77.

Danciu a activat o lungă perioadă alături de Cenaclul Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, iar din anii ’90, împreună cu foştii colegii din Baia Mare, a reactivat Grupul Orizont 77.

„A fost un mare artist, o voce inconfundabilă a muzicii folk româneşti. Am fost buni prieteni de familiei (…) Într-un an de Crăciun, Ghiţă Danciu, Vali Moldovan şi Magda Puskas ne-au colindat acasă, moment în care soţul meu avea probleme de sănătate. Am petrecut multe ore împreună într-o atmosferă de neuitat„, a spus proprietara Galeriei Mici de Artă din Baia Mare, Gabriela Dinu, prietenă a familiei artistului, potrivit Antena3.

Publicat: 28 Nov. 2019, 17:18 Vedete
Pe aceeași temă