Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul? Ce spun specialistii

Publicat: 13 Apr. 2019, 17:35 Retete & Diete
Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul? Ce spun specialistii

Acesta poate fi arma secreta in lupta contra acestei boli necrutatoare.

Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul? Specialistii au facut experimente pe animale dar si pe celulele umane, iar rezultatele par sa fie incurajatoare. Cancerul cu cel mai mare risc de deces, dar si cel mai raspandit, este cel pulmonar.

Conform estimarilor, cancerul pulmonar ar fi responsabil pentru 1,6 milioane de decese anual. Tumorile sunt foarte greu de tratat, in principal pentru ca sunt localizate in parti periculoase ale corpului.

Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul?

Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul

Oamenii de stiinta au reusit insa sa descopere ca un compus numit capsaicina, cel care da gustul iute al ardeiului, ar putea fi de mare ajutor.

S-au efectuat teste pe celulele umane, unde s-a descoperit ca aceasta substanta care se gaseste in banalul ardei iute ar pueta impiedica raspandirea tumorilor.

Pentru a fi siguri ca nu se inseala, oamenii de stiinta au efectuat teste si pe soarecii care au consumat capsaicina. S-a demonstrat ca acest compus inhiba activitatea unei proteine care controleaza dezvoltarea celulelor canceroase, potrivit Digi24.

Prin urmare, specialistii recomanda consumarea ardeiului iute, insa in consum moderat, fiindca atunci cand se consuma in exces exista riscul aparitiei unei iritatii gastrointestinale.

Publicat: 13 Apr. 2019, 17:35 Retete & Diete
Pe aceeași temă