Aproape de Burnout? Masajul cu bambus este solutia

Publicat: 01 dec. 2021, 09:45 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Aproape de Burnout? Masajul cu bambus este solutia

Auzi tot mai des de conceptul de burnout. Știm despre el că este tradus printr-o oboseală excesivă – atât la nivel psihic și la nivel fizic care, din păcate, poate duce la deces.

Chiar dacă nu te-ai fi gândit, lasă-mă să-ți spun că masajul cu bambus poate fi o indicatie absolut îndreptățită în situația unui pacient care vine cu diagnostic de burn out.

„Foarte mulți pacienți ai centrului nostru apelează la ședințele de masaj cu bambus în scop terapeutic, nu neapărat de remodelare cutanată. Desigur, efectul de reconturare a siluetei este unul implicit, însă persoanele extrem de obosite, stresate și suprasolicitate la locul de muncă, vizează mai ales reechilibrarea organismului, la care masajul cu bambus își aduce din plin aportul. Dat fiind că prin masajul cu bambus este stimulat practic întreg organismului, această contribuie și la reglarea anumitor procese responsabile cu ciclul somn-trezire și cu ceea de în mod generic denumim “calitate a odihnei”. Practic, impulsionăm organismul să își reia funcțiile firești, astfel încât în zorii zilei oricine să se poată trezi plin de energie și apt pentru a desfășura activitățile cotidiene”, explică terapeutul Dan Bujor, tehnicia maseur cu peste 10 ani de experiență în domeniul masajului cu bambus.

Ce este, fapt sindromul burn out?

Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică, psihică și emoțională produsă de stresul prelungit, în general la locul de muncă, fiind o consecință a dezechilibrului dintre cerințe, resurse și gradul de satisfacție profesională.

Care sunt simptomele care anunță instalarea sindromului burn out?

 

Epuizare emoțională și lipsa energiei
Oboseală permanentă și lipsa motivației
Pesimism, frustrare, cinism și resemnare
Iritabilitate și izolare social
Concentrare și productivitate scăzută
Scăderea capacității de a lua decizii și de a rezolva probleme
Neglijarea propriei stări de sănătate
Refugiere în obiceiuri nesănătoase: alimentare, consum de alcool, droguri
Tulburări ale somnului
Incapacitatea de a se detașa de problemele profesionale inclusiv în timpul liber
Simptome fizice ca durerile de cap, tensiunea musculară, durerile de spate, manifestări digestive.

„Eu recomand ca măcar de 2-3 ori pe lună să se recurgă la masajul cu bambus ca modalitate de relaxare!”

„Nu trebuie însă ca o persoană să ajungă în prag de burn out, cu nivelul energic pe minus, ca să recurgă la o ședință de masaj cu bambus. Pentru că întotdeauna este mai greu să repari decât să previi. Eu recomand ca măcar de 2-3 ori pe lună să se recurgă la masajul cu bambus ca modalitate de relaxare, detensionare și revitalizare a organismului. Pe termen lung se simte diferența, majoritatea clienților noștri spunându-ne că nu mai au probleme de concentrare, sunt mai mult mai calmi și reușesc să se odihnească cu adevarat în timpul nopții”, conchide Dan Bujor.

Publicat: 01 dec. 2021, 09:45 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă
×