Anunţul făcut de Raed Arafat: „Starea de urgență în România trebuie prelungită. Virusul nu va dispărea”

Publicat: 14 Apr. 2020, 14:03 News
Anunţul făcut de Raed Arafat: „Starea de urgență în România trebuie prelungită. Virusul nu va dispărea”

Secretarul de stat Raed Arafat  a făcut precizări noi privind situaţia de criză în care se află România. Acesta este de părere că starea de urgenţă trebuie prelungită pentru protejarea populaţiei.

„Dacă vezi că într-o ţară care a relaxat măsurile numărul cazurilor începe să crească, poate fi un avertisment si pentru tine. La un moment dat va trebui sa ajungem la convietuire cu acest virus, nu ai cum sa nu ajungi la o convietuire, pentru ca nu va disparea”, a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS, citat de MEDIAFAX.

„Trebuie să observam ce se întâmplă la altii să învățăm, să luam de la ei, să vedem care sunt cele mai bune solutii să protejam populatia dar în același timp impactul economic și social sa fie cat mai bine gestionat si calculat. (…) Trebuie sa punem in balanta. Ce preferam: o problema care poate ca trecem peste ea pe linie economica și socială sau sa ne trezim la un moment dat ca avem zeci de mii sau mii de morti si sa ne intrebe cineva de ce nu ati luat masuri mai dure ca sa preveniti?Sunt convins ca daca nu am fi luat masurile pana la acest moment si am fi avut mai multi decedati acum intrebarea ar fi fost cine-i de vina ca nu a luat masurile”, a mai declarat secretarul de stat.

Publicat: 14 Apr. 2020, 14:03 News
Pe aceeași temă