Anunțul făcut de Raed Arafat! 368 de localități, restricționate. S-a închis totul

Publicat: 29 Oct. 2020, 11:14 Arhiva

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut declarații în cursul zilei de miercuri despre situația pandemică din țară. Astfel, 368 de localități din țară au fost restricționate, după ce coeficientul de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Șeful DSU a anunțat că există câteva sute de localități din țară au trecut de coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori, astfel autoritățile aplicând restricții. În Hotărârea de Guvern se notează faptul că oamenii sunt obligați să poarte masca de protecție, unele activități au fost închise temporar – restaurante, cinematografe, iar elevii nu mai merg fizic la școală, ci iau parte la cursuri online, arată Digi24.

„În acest moment avem 368 de localități care au depășit 3 la mia de locuitori, unde Comitetele Județene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern, adică obligativitatea portului măștii, închiderea unor activități temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea pe învățământ online”, a spus Raed Arafat.

Există și nouă localități în carantină: trei localități în județul Maramureș, două în județul Cluj, două în județul Neamț, una în județul Galați și una în județul Constanța.

„Se simte o reticență în unele zone de carantină, acolo unde rata de infectare a depășit și 8, și 9 la mie. (…) la Odorheiul Secuiesc, astăzi (miercuri – n.r.) am avut o discuție cu DSP în timpul videoconferinței și am cerut reanalizarea situației acolo, pentru că se vede, totuși, că sunt zile în care avem în continuare în care vin 20 și ceva de cazuri pe zi aproximativ”, a mai spus Arafat.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.343 de cazuri noi de îmbolnăvire

În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.343 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. De asemenea, 107 români au murit în ultima zi, cel mai mare număr de decese înregistrat până acum.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.133.809 teste. Dintre acestea, 36.815 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.641 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.174 la cerere.

Pe teritoriul României, 27.280 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.931 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.565 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

Publicat: 29 Oct. 2020, 11:14 Arhiva
Pe aceeași temă