Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Ce se întâmplă cu măsurile și restricțiile din România!

Publicat: 20 Apr. 2020, 14:08 News

România se află în plină pandemie de coronavirus, iar cetățenii trebuie să înțeleagă cel mai important lucru: să te protejezi pe tine înseamnă să-ș protejezi și pe cel drag!

La nivel înalt se discută acum despre o eventuală relaxare a măsurilor, chiar dacă starea de urgență a fost prelungită cu încă 30 de zile. Ce mesaj a transmis doctorul Alexandru Rafila.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, consideră Alexandru Rafila, potrivit Cancan.

Anunțul făcut de Alexandru Rafila: ”Am auzit tot felul de teorii”

„Indiferent de tipul de măsuri care sunt luate în momentul de față, trebuie să ne gândim la un calendar clar și articulat în ceea ce privește revenirea la o viață normală mai ales în domeniul economic. Am auzit tot felul de teorii cum ar fi: să stăm 12 săptămâni închiși în casă, fără ca vreo activitate economică să se desfășoare. Îmi pare rău, dar acest lucru este profund distructiv.

Nu face altceva decât să ducă la imposibilitatea funcționării sistemelor de sănătate. După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic! Niciun fel de sistem de sănătate! Pentru că sistemele de sănătate funcționează într-o societate guvernantă de principii economice. Autonomia acestora, în lipsa suportului economic, este o utopie!”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrivit DC News.

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, transmite profesorul Alexandru Rafila.

Publicat: 20 Apr. 2020, 14:08 News
Pe aceeași temă