Anunţ surpriză! Din august am putea avea o viaţă normală. Ce spune Ministrul Sănătăţii despre noile măsuri de relaxare

Publicat: 27 May. 2020, 11:36 Arhiva
Anunţ surpriză! Din august am putea avea o viaţă normală. Ce spune Ministrul Sănătăţii despre noile măsuri de relaxare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seara. că la sfârşitul acestei săptămâni se va face o evaluare a primei perioade de relaxare. Totodată acesta a explicat faptul că oamenii ar putea avea o viaţă normală din august, dacă totul merge bine.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, din 1 iunie ar putea intra în vigoare mai multe noi măsuri de relaxare.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie.

Deocamdată, ştim destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV.

Acesta a precizat că în cazul teraselor vor fi menţinute măsurile de distanţare socială.

„Păstrăm aceeaşi distanţare socială. Avem acea distanţă de un metru şi jumătate care trebuie să existe şi precauţiile care vizează suprafeţele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecţii. (…) De aceea, recomandările noastre vor fi şi, ca măsuri de precauţie, acele programări şi la terase, dar şi la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de aşteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, dacă lucrurile decurg normal din 15 iunie ar putea fi deschise şi plajele.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârşitul lunii iulie, august să avem o viaţă cvasinormală”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Relaxarea se face gradual

„Trebuie să începem relaxarea măsurilor tocmai invers de modul în care am pus restricțiile. Nu mai există declarația pe proprie răspundere. Restricțiile se vor relaxa treptat, gradual, pentru fiecare comunitate. Nu putem spune că într-o zonă în care avem un focar vom avea aceleași relaxări ca în alte zone în care focarele s-au consumat”, a spus ministrul sănătăţii.Deplasarea în afara localității este permisă doar pentru câteva motive. Cei ies din localitate trebuie să completeze un nou tip de declarație pe propria răspundere.

Noul model de declarație AICI

Publicat: 27 May. 2020, 11:36 Arhiva
Pe aceeași temă