Cutremur de 6, 4 grade! Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat!

Publicat: 26 Nov. 2019, 11:38 News
Cutremur de 6, 4 grade! Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat!

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a anunțat că echipaje din România se pregătesc să plece în Albania, pentru a spriji autoritățile după cutremurul de marți, 6,4 grade, care s-a soldat cu 6 morți.

Vom reuși să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forțele Aeriene cu siguranță, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuții, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviație se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania”, a declarat Raed Arafat la Digi24. România ar urma să trimită o aeronavă sau două.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de autoritățile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor șase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în orașul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-și salva nepotul, în orașul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alți trei oameni au decedat în orașul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Publicat: 26 Nov. 2019, 11:38 News
Pe aceeași temă