Anul școlar, sub semnul întrebării? Anunț de ultimă oră al autorităților

Publicat: 19 oct. 2020, 11:34 Autor: Elena Arhiva
Anul școlar, sub semnul întrebării? Anunț de ultimă oră al autorităților

Pandemia de coronavirus lovește și în educație, din ce în ce mai multe școli intrând în scenariul roșu și având cursuri exclusiv online. De departe, cea mai afectată zonă este chiar Bucureștiul, unde incidența a crescut de 3,02 la mia de locuitori.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar București propune scenariul roșu de marți, azi cursurile urmând să se desfășoare hibrid. Prevederile sunt clare, a spus Anisie, care a adăugat că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori. ”În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și de numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și de alte criterii de risc, Comitetul poate decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a activităților didactice pentru 14 zile. Și aici este vorba despre activitățile didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online. Asta este ceea ce spune ordinul comun”, a declarat Monica Anisie.

Prefectul Capitalei anunţă întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește luni la ora 15.00 pentru a stabili măsurile care se vor lua în următoarele 14 zile, pntru limitarea răspândirii coronavirusului în Bucureşti. Prefectura București a anunțat că în cadrul ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Totodată, vor fi luate măsurile care se vor aplica odată cu prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID- 19.

Gheorghe Cojanu a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”, scrie Mediafax.

CALENDAR AN ŞCOLAR 2020-2021

Anul şcolar se structurează pe două semestre, cu 34 de săptămâni: semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021), semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021).

Vacanţele elevilor sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021), cea intersemestrială (30 ianuarie – 7 februarie 2021), vacanţa de primăvară, Paştele Catolic (2 – 11 aprilie), Paştele Ortodox (30 aprilie – 9 mai), vacanţa de vară (18 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).

Elevii din învăţământul primar şi preşcolar vor beneficia de vacanţă în perioada 24 octombrie, după finalizarea cursurilor, până luni, 2 noiembrie.

Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021. Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera teologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul naţional „Şcoala Altfel” se va desfăşura în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021, pe o perioadă de cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

 

Publicat: 19 oct. 2020, 11:34 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×