Andreea Bănică are de toate, însă un gând negru o apasă: ”Anul acesta este compromis!”

Publicat: 23 mai 2020, 22:11 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Andreea Bănică ne-a povestit despre cum și-a consumat timpul alături de soțul ei și cei doi copii pe perioada izolării. Artista a explicat, de asemenea, cum s-a descurcat cu banii în această perioadă, dar și ce lucruri a învățat să prețuiască, totul într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO

Reporter: Andreea, ce faci? Cum ești? Cum a fost izolarea, până acum?

Andreea Bănică: Sunt foarte bine. Izolarea ne-a făcut mai puternici, ne-a apropiat mai mult, ne-a făcut să ne cunoaștem mai bine noi, ca și familie, noi cu copiii. Dacă înainte eram destul de mult plecați, acum copiii nu mai pot fără noi, cel puțin Noah – care este și mai mic. Deci, nu a fost o perioadă foarte grea, nici cea mai ușoară. Ne-am descurcat bine și a trecut. Sper să treacă și de acum înainte.

Reporter: Copiii ce fac? Ce le-ai spus despre acest virus? Cum le-ai explicat că trebuie să stea acasă? Au înțeles?

Andreea Bănică: Sofia a înțeles foarte bine. Dar, noi stând într-un cartier de la marginea orașului, a fost mult mai ușor să putem ieși afară, pe strada noastră, să ne jucăm, să jucăm șotron, să sărim coarda, să ne dăm în leagăn, să ieșim la lac în spate, pe câmp… Adică, a fost mult mai ușor pentru noi. Pentru cei care au stat la bloc, în București, în apartamente, a fost mai greu. Și îmi dau seama că nu le-a fost deloc ușor. Dar noi, fiind aici, am fost destul de izolați de oameni. A fost mult mai ușor să trecem peste. Stând la casă, în grădină, la curte, îți dai seama că am avut activități de făcut. Am pus piscina la soare, am umplut-o cu apă, ne-am bătut cu pistoalele cu apă. Am făcut curat prin casă, am dat cu aspiratorul, am gătit – am făcut pizza. Am luat trambulină, am sărit și sărim în trambulină. Am avut ce face. Noah, într-adevăr, ne cere că vrea la Eforie, vrea la bunici, la Eforie.

Reporter: Cum vă protejați de acest virus?

Andreea Bănică: Ne protejăm de virus cum se protejează toată lumea care a înțeles gravitatea acestui virus și faptul că nu suntem nemuritori. Ne-am spălat pe mâini frecvent, n-am plecat, n-am ieșit din casă – adică din habitatul nostru. Doar Lucian a făcut piața. Eu am fost doar de două ori la piață. Lucian s-a ocupat. Cu mască, cu soluții de dezinfectare, ca toți ceilalți. Nu ne-am dus la spitale, deși voiam să facem și noi niște controale, niște analize. Nu am făcut. Am stat acasă.

Andreea Bănică a luat 3-4 kilograme în greutate, în izolare

Reporter: Ai reușit să te menții la același număr de kilograme în această perioadă de izolare sau ai luat în greutate?

Andreea Bănică: Sinceră să fiu, gătind acasă pentru copii, făcând atâtea feluri de mâncare, nu a fost ușor să mă țin departe de tot ce am făcut, ce am gătit până acum. Fiecare avea preferința lui, nu găteam un singur fel de mâncare pe zi. Mai complicat. Și am luat și eu 3-4 kg, și acum sunt pe stradă, la pierdut de kilograme (râde – n.r.) Am pierdut 2 kg, mai am de dat vreo 2.5 kilograme, ca să ajung unde îmi doresc eu.

Reporter: Ce alimentație ai? Sport ai reușit să faci acasă?

Andreea Bănică: Am o alimentație, zic eu, sănătoasă. De Paște și de ziua Sofiei a fost mai dificil, că, na!, a trebuit să gust din toate bunătățile. Nu puteam să mă abțin. Am primit tot felul de dulciuri: cozonaci, pască – foarte multe dulciuri. Și bineînțeles, de ziua Sofiei am dat iama în tot ce a fost mai bun și mai dulce.

Am început de două săptămâni să fac sport. Având în vedere că eu nu am voie să fac foarte multe lucruri, din cauza spatelui și a problemelor pe care le-am avut de-a lungul timpului: nu am voie să alerg, nu am voie să fac fitness, nu am voie să fac alte exerciții decât cele de gimnastică medicală, acum mi-am pus un ritm alert la mers și mă simt bine de când fac asta. Plus că mai fac, din când în când, niște exerciții de gimnastică medicală pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le fac, acolo la sală unde mergeam eu, cu kinetoterapeutul meu. Dar asta e. Ce să facem? Mergem mai departe. Nu o să fiu într-o formă foarte bună vara asta, dar asta e! Mai bine sănătoși decât perfecți.

Andreea Bănică: “Nu mi-am făcut niciodată nicio operație estetică”

Reporter: Tenul, părul cum ți le întreții?

Andreea Bănică: Tenul, așa cum m-a înzestrat Dumnezeu, este bine încă. Trebuie doar ajutat prin hidratări multiple. L-am întreținut prin tot felul de ritualuri pe care le am: de zi, de seară, cremele pe care le am în dotare, pe care mi le-au recomandat medicii. Nu am luat niciodată ceva după ureche, ci la recomandarea doctoriței la care merg eu de ceva timp, de 1 an și jumătate. Ea mi-a recomandat o serie de creme pe care să le folosesc și atunci m-am descurcat pentru hidratare.

Părul…. Nici nu a fost vorba de vopsit la mine, pentru că eu mă vopsesc rar – la 4 luni, la 5 luni. Depinde ce am de făcut, depinde unde mă duc, ce evenimente am. Făcând șuvițe, nu trebuie să mă vopsesc des. De exemplu, dacă aș avea blondul de la rădăcină, cred că ar fi trebuit să mă vopsesc la o lună și jumătate. Deci, nu! Îmi place foarte mult când crește părul meu natural la rădăcină cum se împletește cu șuvițele. Din punctul ăsta de vedere, nu a fost o problemă.

Reporter: Apropo, toți fanii tăi te complimentează, unii spun că arăți mai bine ca niciodată, de când ești mămică a doi copii. Cum ai reușit să ai o siluetă de invidiat după 2 nașteri? Și un ten impecabil? Ai apelat și la specialiști, ți-ai făcut intervenții estetice?

Andreea Bănică: Eu mă bucur tare mult dacă din afară se vede că mă întrețin, că am grijă de mine, de corpul meu, de tenul meu, de fața mea, de pielea mea. Deși nu am mult timp la dispoziție. Nu am avut perioada asta mai deloc timp la dispoziție. Cred că orice femeie de vârsta mea trebuie să aibă un minim de îngrijire. Toate ar trebui să ne dăm seama și să transmitem mai departe copiilor noștri că undeva la 24, 25 de ani noi nu mai producem colagen și atunci tenul trebuie ajutat. Cum îl ajutăm? Mergând la tot felul de tratamente care să ne ajute să îl avem hidratat, să îl avem elastic, să arate bine, să arate luminos, să aibă strălucire. Dacă mergi frecvent la cabinet, unde esti ajutată, probabil că vei arăta mult mai fresh și mai tânără. Nu mi-am făcut niciodată nicio operație estetică. Cred că se vede, s-a văzut. N-am făcut mare lucru vis-à-vis de pielea mea. Am început să o hidratez, deși nu prea beau apă. Asta este cea mai mare problemă a mea. Atunci când voi pleca de acasă, voi merge la un tratament facial tocmai pentru a-mi hrăni tenul foarte, foarte bine după perioada asta. Am locurile mele preferate, oamenii mei dragi care au grijă de mine. Dar, dintr-odată așa și destul de târziu, am învățat că trebuie să am grijă de mine mai mult decât aveam odată. Frumusețea e trecătoare, așa că trebuie să o întreținem.

Andreea Bănică: “În această perioadă nu am cheltuit mulți bani”

Reporter: Cum te-ai descurcat cu banii în aceasta perioada? Din ce ai câștigat?

Andreea Bănică: În această perioadă m-am descurcat bine cu banii, având în vedere că nu am cheltuit mulți bani. Am cheltuit strictul necesar pe mâncare, mi-am mai luat o pereche de papucei, i-am făcut ziua Sofiei. Nu am cheltuit foarte mulți bani. Motorină nu am băgat la mașină, nu am mers cu ea, deci chiar am cheltuit mai puțin decât cheltuiam înainte. Așa că m-am scos. Din ce am câștigat bani? Paginile mele din online. Produc niște bani frumoși acolo, așa că am avut diverse campanii cu diverse firme și nu am stat, am muncit și perioada asta. Ți-am zis că mie nu îmi place să stau, și nu aștept niciodată să îmi cadă din cer, pentru că nu va cădea niciodată. Așa am fost obișnuită: să muncesc. Mi-a fost foarte greu că în ceea ce privește muzica nu am putut să fac mare lucru, pentru că trebuia să mă duc la studio, nu puteam să mă deplasez, nu puteam să mă întâlnesc cu oameni, cu prietenii, cu producătorii, cu care eu lucrez de ani de zile, cu compozitorii. Deci a trebuit să stau, să aștept.

Reporter: Câte evenimente private, concerte ți s-au anulat? Discutam cu alți artiști… unii îmi spuneau că se văd nevoiți să se reorienteze, pentru că nu mai au spectacole, concerte… evenimente și ei din asta se întrețineau.

Andreea Bănică: Nu pot să îți ofer un număr al concertelor care mi s-au anulat. Erau concerte private și în aer liber, anumite primării, orașe mari din România. Nu pot să le știu numărul. Însă, având în vedere că niciun artist nu poate să își desfășoare activitatea așa cum trebuia în mod normal, nu am de unde să știu numărul concertelor.

Probabil că anul acesta nu va fi un an productiv din punctul acesta de vedere. Dar pot să spun liniștită că eu, mulțumesc lui Dumnezeu, am muncit foarte mulți ani la rând, fără pauză, fără vacanțe, am pus ban pe ban deoparte și perioada aceasta nu am simțit nevoia de face bani mai mulți și de a avea bani mai mulți. Mă mulțumesc și sunt mulțumită cu ce am și cu ce am făcut până acum. Să știi că nu este ușor pentru un artist, un cântăreț, să se reorienteze. Pentru că artiștii sunt, într-adevăr, creativi, au nevoie de spațiul lor de a crea și, bineînțeles, au nevoie de public pentru a se hrăni, pentru a da energie pozitivă și a primi înapoi energie multă. Ceea ce, dacă ții acasă un cântăreț, un solist, este foarte greu, foarte complicat.

Probabil că mulți se reorientează. Proabil că mulți dintre ei au trăit clipa, n-au știut să pună deoparte pentru zile negre. Nimeni nu a știut că poate să vină o astfel de perioadă în viața lui și, așa cum am spus, unii au trăit clipa, momentul. Eu nu trăiesc clipa, eu trăiesc o viață! Ăsta este motto-ul meu.

Reporter: De ce îți este cel mai dor?

Andreea Bănică: Îmi este dor de mare, de acasă. Chiar dacă în urmă cu 4 ani ne-am vândut casa de la mare, pentru a face o altă investiție – bine, nu în aceiași bani, dar nu mai avea rost să ținem o casă în plus, sper că voi avea cât mai curând locul meu la mare, din nou. Îmi doresc să plec la mare – primul lucru. Îmi doresc să pot să ies cu copiii mei, deși va fi greu.

Oricum, eu, o perioadă destul de mare de acum încolo, voi sta tot așa, cât mai aproape de casă. Nu îmi voi expune copiii și nici pe mine. Dacă o să pot să reiau din activitatea mea, mă voi duce la Laurențiu Duță, care deja mi-a pregătit o piesă și mă așteaptă să o înregistrez. Deci, primul lucru… voi merge acasă, la Năvodari, să înregistrez o piesă nouă.

Reporter: Cum vezi situația din punctul tău de vedere, ca artist, în cazul în care este valabil ceea ce s-a spus, cum că concertele cu public se vor relua abia în martie 2021?

Andreea Bănică: “După părerea mea, anul acesta este compromis”

Andreea Bănică: După părerea mea, anul acesta este compromis. Nu cred că se vor mai face curând evenimente mari, concerte, adunări cu peste 100 de oameni, petreceri private, nunți, botezuri, cumetrii. Probabil că la zile onomastice ne vor da voie, că sunt mai puțini. Dar mai departe nu cred. Anul acesta e compromis pentru toată lumea. După părerea mea. Cine a strâns și a muncit și a pus deoparte, are din ce trăi. Cine nu, și-a trăit clipa, e foarte greu pentru ei, din păcate! Și va trebui să se reorienteze. Nu știu. E destul de complicat să stai să te gândești ce ai putea să faci să poți să câștigi niște bani. Pentru că nu doar noi suntem afectați, ca și artiști. Toată lumea, toți oamenii care au diverse job-uri. E dificil. Va fi un an dificil pentru mulți.

Reporter: Din punctul tău de vedere, este vreo diferență între școala făcută online sau cea clasică? Consideri că aceste cursuri făcute pe online au afectat procesul educațional al copilului?

Andreea Bănică: Având în vedere că Sofia a făcut școala online și ea a obținut note bune în perioada aceasta ca și la școală, de altfel, atunci când mergea la cursuri, am fost și sunt foarte mulțumită de instituiția la care ea a învățat. Și-au făcut datoria. Chiar a trebuit să plătesc școala Sofiei pentru anul viitor, că ea merge la o școală privată, și profesorii și-au făcut datoria, elevii și-au făcut datoria să învețe. Într-adevăr, probabil că pentru cei care sunt la stat, nu știu foarte mult situația aceasta și nu aș vrea să o comentez mult. Însă, probabil că dacă aș fi avut copilul la școală de stat și nu aș fi putut se fac cursuri, nu mi-ar fi fost ușor.

Ar fi fost foarte greu și sunt cu sufletul alături de cei care au trecut printr-o situație de genul acesta și prin astfel de momente dificile pentru viața lor, de altfel. Să zic așa, noi am fost norocoși. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu că până acum am fost o norocoasă. Pe Sofia nu a afectat-o cu nimic cursul online. Mie chiar mi-a făcut plăcere.

Chiar eram fericită că putea să vină sa bea un pahar cu apă, puteam să îi fac micul dejun și prânzul, să i le duc sus să le mănânce. Când ieșea ea singură la pauze – mai avea pauze 10 minute, jumătate de oră, cât avea ea- venea jos, se juca cu Noah, venea și mânca, mai lua ceva de băut, mai sărea în trambulină. Adică, pentru ea cred că a fost OK.

Ce spune Andreea Bănică despre școala făcută online acasă

Într-adevăr, socializarea cu colegii de clasă a fost mai grea, dar având tehnologia la îndemână a ținut legătura cu ei și a trecut destul de ușor peste perioada asta. Să știi că eu chiar m-am obișnuit așa. Dacă s-ar putea să facă școala de acasă, ar fi perfect. N-ar mai trebui dimineața să facem drumuri la școală, să o luăm de la școală, să o ducem în alte părți unde are nevoie în Bucureștiul acesta aglomerat. Timpul unui copil petrecut în mașină este foarte, foare lung. Și noi, care locuim în București, pierdem mult mai mult timp în mașină, timp care ar putea să ajute copilul în educația lui, să meargă mai departe, să acumuleze o serie de informații care să îl ajute în viitor. Probabil că într-un oraș mai mic aș fi putut să fac mult mai multe lucruri cu Sofia. Dar, până acum, este OK.

Reporter: Ai curaj să te vezi cu un număr destul de mare de persoane atunci când se vor relaxa măsurile sau o vei lua progresiv?

Andreea Bănică: Cu siguranță o voi lua progresiv cu această libertate de a ieși. Pentru că trebuie să fim atenți în continuare, trebuie să păstrăm igiena în continuare, să fim și mai atenți decât am fost până acum.

Reporter: Ai curaj să mai pleci în vreo vacanță în afara țării sau o vei face abia anul viitor?

Andreea Bănică: Asta cu vacanța este o întrebare dificilă, grea. Nu știu ce să îți spun. În momentul de față nu am curaj. Prefer să merg acasă la mare, la Eforie, să stau liniștită acolo. Să ies să văd marea, să îmi beau cafeaua pe malul mării, cu copiii mei, să se joace în nisip, să își bage picioarele în apa mării.

Reporter: În ceea ce privește shopping-ul, îți place mai mult partea de online sau îți lipsește shopping-ul clasic?

Andreea Bănică: Îmi lipsește shopping-ul clasic, pentru că îmi plăcea să merg prin magazine, practic să iau o gură de aer. Să ies din casă. Să mă recreez puțin. Shopping-ul clasic mă recreează, îmi dă o stare de bine. Și când găsesc lucruri care îmi plac, să le probez. Îmi place. Cred că oricărei femei îi place să facă shopping. Shopping-ul online îmi place, dar este destul de complicat. Dacă nu îți conving produsele e mai greu să le returnezi, depinde ce politică are fiecare firmă. Dar, sinceră să fiu, prefer shopping-ul clasic, să văd diverse lucruri.

Reporter: Dacă ar fi să numești o singură perioadă de care ți-a fost cel mai dor în izolarea asta, care ar fi aceea și de ce?

Andreea Bănică, despre izolare: “Am fost privată de iubirea oamenilor”

Andreea Bănică: Mi-a fost dor de scenă, mi-a fost dor să fiu pe scenă. Este cea mai lungă perioadă din viața mea în care a trebuit să stau acasă, în care am fost privată de iubirea oamenilor. Mi-a fost foarte greu din punctul ăsta de vedere. Îmi lipsește foarte mult scena, deși nu pot să spun că am stat o clipă. Dar pot să spun că m-am născut să fiu pe scenă, asta îmi doresc să fac toată viața de acum înainte, cât o să pot. Și, clar!, îmi lipsesc vacanțele. Am fost norocoasă din punctul acesta de vedere, întrucât înainte de izolare m-am întors din Maldive, din concediu. Însă, atunci când m-am întors, îmi făceam planurile să plec în alte părți. Și nu am mai putut să plec. Planurile nu au mai putut fi puse în aplicare.

Reporter: Te provoc să te gândești și să răspunzi în maximum 30 de secunde la următoarea întrebare: Care este ultimul concert la care ai fost (nu al tău)?

Andreea Bănică: Ultimul concert la care am participat, nu ca artist, a fost în America, la Las Vegas la iHeartRadio (festival) unde am văzut câțiva artiști foarte cool ai momentului, cât și artiști vechi. Au fost 3 seri speciale în care am văzut diverși artiști intrenaționali mai noi, mai vechi.

A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine și mi-ar fi plăcut să se poată face și la noi în  România un astfel de festival. Combinația asta între artiștii mai noi, artiștii mai vechi este foarte tare. Iar public există. Există public pentru orice artist din țara asta. Am văzut acolo oameni în public de 60 de ani, de 70 de ani, am văzut copii de 17 și 18 ani, chiar de 16, copii mici veniți cu părinții lor.

A fost o atmosferă foarte frumoasă. Un eveniment cool, oraganizat foarte frumos. Am stat foarte aproape de Camila Cabello, de Back Street Boys – pe care nu îi văzusem niciodată în viața mea. Nume mari!  Și mai vreau! Am o prietenă foarte bună în America și îmi spunea: «Aoleu, abia aștept! Hai să vedem când ne vedem la Vegas!» La fel îi spunea și eu: «Îmi lipsește Vegas-ul, vreau să vin la Vegas! Să vad acolo o serie de concerte, de evenimente!» Înainte de acest concert, am văzut Cèline Dion și îți spun că am plecat de acolo și îmi venea să plâng. Da, impresionant!

Reporter: Ce ai învățat din această perioadă? Ai schimbat ceva la tine?

Andreea Bănică: Am învățat să prețuiesc libertatea! Și atât!

 

Publicat: 23 mai 2020, 22:11 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă