Analize de radioactivitate in nordul Romaniei, dupa explozia nucleara din Rusia VIDEO

Publicat: 21 aug. 2019, 14:43 Autor: madalina m. VIDEO

In urma cu cateva zile au fost realizate asemenea teste, iar totul a fost dezvaluit de curand de catre autoritati. In nordul Romaniei s-au facut teste de radioactivitate.

Analize de radioactivitate in nordul Romaniei, mai exact in preajma judetului Suceava. Explozia nucleara din nordul Rusiei s-a produs pe data de 8 august 2019. Autoritatile din romania au facut deja cateva teste de specialitate, pentru a vedea daca s-au produs sau nu modificari.

Pe data de 8 august, in timpul testarii unei rachete cu propulsie nucleara a avut loc o explozie la o baza din nordul Rusiei, localizata in regiunea Arhanghelsk. Urmatorul pas a fost ca specialistii din Romania sa analizeze daca tara noastra a fost afectata in vreun fel.

Analize de radioactivitate in nordul Romaniei!

Analize de radioactivitate in nordul Romaniei

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat, astfel, prin intermediul unui comunicat de presa oficial ca a efectuat masuri cu privire la calitatea aerului, dupa explozie. Sefa de la Directia de Sanatate Publica Suceava, Liliana Gradinariu, a informat in respectivul judet nu au fost evidentiate cresteri ale radioactivitatii, dupa ce a avut loc incidentul nuclerar.

Nu ar fi cresteri ale radioactivitatii!

„Va informam ca in ceea ce priveste incidentul nuclear din nordul Rusiei, din data de 8 august 2019, Directia de Sanatate Publica Judeteana Suceava prin laboratorul de igiena radiatiilor a efectuat masuratori privind doza in aer, iar rezultatele au fost la nivelul fondului national – deci, nu au fost evidentiate cresteri ale radioactivitatii”, precizeaza printr-un comunicat doctorul Draginariu.

Mai mult, si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Agentia pentru Protectia Mediului, dar si Comisia pentru Controlul Activitatilor Nucleare au aratat prin intermediul unui comunicat de presa comun ca nu exista niciun pericol radiologic pentru populatie. Totul dupa incidentul nuclear ce a avut loc in nordul Rusiei.

Adevarul despre explozie, tinut secret!

Lipsa oricarui pericol a fost confirmata si de catre Ministerul Apararii de la Moscova, chiar la scurt timp de la explozia nucleara. „Nu au fost emanatii chimice daunatoare in atmosfera, iar nivelul de radiatii este normal”, a anuntat institutia din Rusia. Totusi, exista anumite suspiciuni ca explozia s-ar fi produs de fapt in alt mod. Un expert rus a declarat ca baza militara unde s-a produs incidentul a fost plasata in stare de izolare.

La toate acestea se adauga si faptul ca Ministerul Apararii din Rusia nici nu a oferit mai multe detalii despre cele intamplate. Cercetatorul Mark Galeotti a dezvaluit ca explozia a fost in mod clar o problema mult mai mare decat au lasat cei din Rusia sa se inteleaga. Romania, in alerta, dupa norul radioactiv: „Greu de spus daca am scapat”

„Acest depozit pare sa fi fost folosit pentru testarea uneia dintre noile rachete nucleare cu combustibil lichid din Rusia – este un secret foarte mare”, a afirmat savantul Mark Galeotti, noteaza playtech.ro.

Publicat: 21 aug. 2019, 14:43 Autor: madalina m. VIDEO
Pe aceeași temă
×