Ana Baniciu, la un pas de moarte. A fost momentul de cumpănă al vieții ei

Publicat: 31 mai 2024, 10:30 Autor: Soare Raisa Vedete

Fiica faimosului muzician Mircea Baniciu, Ana, a traversat un moment de mare cumpănă în copilărie. Ea însăși cântăreață, artista a dat detalii despre un episod de coșmar, care i-a marcat viața.

Ana Baniciu, fiica celebrului Mircea Baniciu, a traversat un moment de mare cumpănă. Tânăra a suferit un accident când avea doar 6 ani, în urma căruia medicii i-au zis că va trebui să fie operată pe creier, în caz contrar situația ei urmând să se agraveze.

Moment dramatic la doar 6 ani

Totul s-a întâmplat într-o iarnă, când Ana Baniciu se afla în vacanță la munte, alături de prietenele ei și familii. Cântăreața a dormit pe un pat supraetajat, care nu era dotat cu bare foarte rezistente. În timpul somnului, copila a căzut, impactul cu podeaua fiind puternic.

„În anul 2000 aveam 6 ani și eram la munte, la prietenii noștri cei mai buni de familie și la fetele lor, cu care petreceam foarte mult timp. Maică-mea a avut treabă la București, eu am rămas cu taică-meu acolo după Crăciunul și Revelionul petrecute tot acolo.

Și a zis taică-meu că mai rămânem acolo și eu nu voiam să mă despart de copii. Nu știu de ce și cum, ei bine, noi dormeam în niște paturi suprapuse. Patul suprapus nu avea bară din aia care să te țină, în caz că noaptea cazi și… am căzut.

Am căzut noaptea în timpul somnului, practic, în timp ce dormeam. Ce a urmat a fost nasol. În căzătura mea am spart și un pahar. Erau destul de înalte paturile suprapuse, erau din lemn masiv. În mod curios, nu mi-am spart capul să curgă sânge, deși impactul a fost foarte puternic”, a povestit Ana Baniciu pe contul ei de TikTok.

Mircea Baniciu s-a speriat îngrozitor

Fiica lui Mircea Baniciu spune că din reflex probabil s-a urcat din nou în pat, însă a doua zi s-a trezit. Evident, tatăl ei s-a speriat teribil. A urcat-o în mașină în căutarea celor mai buni medici.

Familia a cerut mai multe păreri, cele mai avizate venind din partea a doi doctori. Unul, mai tânăr, susținea că Ana nu trebuie să fie operată și că își va reveni, deși rezultatele de la CT arătau că a fost afectată. Medicul mai în vârstă i-a speriat pe părinții Anei, spunându-le că dacă nu va face intervenția pe creier, Ana riscă să nu mai meargă.

„Medicii au spus că am un hematom lângă creier”

Cert este că Ana Baniciu a avut parte de mult noroc. Părinții ei au decis până la urmă să nu facă operația, iar recuperarea sa, deși îndelungată, a fost o reușită totală.

„Taică-meu era terminat. Am ajuns la Floreasca și acolo mi s-a făcut un CT. Medicii au spus că, din cauza impactului foarte puternic, am un hematom lângă creier și trebuie să fiu operată de urgență pe creier, adică să mă chelească și să mă taie. Aici mi-am dat seama ce responsabilitate are un părinte.

Nu a fost nicio repercusiune. Am stat două săptămâni în spital. M-au ținut pe antibiotice, nu mai știu ce mi-au dat în perioada aia. Cert este că părinții au ajuns la concluzia că e mult mai riscant să mă opereze decât să nu mă opereze. După 6 luni, am fost la Timișoara, am făcut RMN-ul și nu mai aveam nimic. Eram curată ca lacrima”, a mai povestit Ana Baniciu.

foto: social media

Publicat: 31 mai 2024, 10:30 Autor: Soare Raisa Vedete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×