Alimente care te ajută împotriva migrenelor

Publicat: 02 Feb. 2017, 17:45 Retete & Diete
Alimente care te ajută împotriva migrenelor

Salate și plante cu frunze verzi

O salată consumată zilnic te poate ajuta să reduci frecvența și intensitatea migrenelor. Însă nu orice salată, ci preparată 80-90% din diverse tipuri de frunze verde închis: salată românească, spanac și baby spanac, kale, frunze de sfeclă. Vitamina B2, conținută de toate acestea, s-a dovedit eficientă în tratarea durerilor de cap și migrenelor.

Nuci și semințe

Studiile au arătat că persoanele care suferă de migrene au un nivel mai scăzut de magneziu. De aceea, gustările regulate cu câteva nuci și semințe îți pot fi de folos, fiindcă sunt o sursă excelentă de magneziu. Poți alege orice între migdale, nuci, semințe de floarea soarelui sau de dovleac, nuci de macadamia, semințe de susan, cu condiția să fie fără sare sau alte condimente.

Cereale integrale

Fiindcă de multe ori migrenele pornesc și ca urmare a unei fluctuații glicemice (de cele mai multe ori hipoglicemie), este important ca alimentația ta să fie echilibrată și bogată în carbohidrați și fibre de calitate. Consumă la micul dejun și la masa de prânz pâine, paste sau orez integrale și uită-te mereu pe etichetele produselor!

Publicat: 02 Feb. 2017, 17:45 Retete & Diete
Pe aceeași temă