Alimente care scad nivelul zaharului din sange si previn diabetul! DE CE e bine sa le consumi cat mai des. Sunt sanatate curata!

Publicat: 25 iun. 2018, 16:09 Autor: madalina m. Retete & Diete

Foarte multe persoane se confrunta cu probleme grave de sanatate, asa cum e diabetul.

Totul, insa, fara sa aiba habar de acest lucru. Diabetul intr-o forma mai usoara poate aparea si atunci cand nivelul zaharului din sange e cu mult ridicat, peste media normala. Aceasta problema foarte fi reglata foarte usor din alimentatie.

Prediabetul apare atunci cand nivelul glicemiei este foarte ridicat, dar nu este suficient de mare pentru a fi diagnosticat drept diabet de tip 2 de catre medici. Chit ca astfel de persoane se pot confrunta cu diabetul in urmatorii 5 sau 10 ani, o schimbare a stilului alimentar poate reduce semnificativ problema medicala.

Alimente care scad nivelul zaharului din sange si previn diabetul

Foarte multi romani au ajuns sa sufere de prediabet, iar aceasta problema de sanatate i-a ingrijorat pe medici. Totusi, modificarea stilului de viata scade semnificativ sansele de imbolnavire cu pana la 50%!

Diabetul poate fi evitat foarte usor, daca sunt consumate anumite alimente benefice pentru organism si care reusesc sa reduca nivelul de zahar din sange. Felurile de mancare sanatoase ajuta la prevenirea sau inversarea efectului de prediabet.

Micul dejun trebuie consumat la o ora sau doua dupa trezire, iar mai apoi gustarile dintre mese la fiecare trei pana la sase ore. Aceasta metoda va avea ca rezultat pana trei pana la sase mese totale, zilnic. In acest mod, organismul se va „educa” de unul singur sa isi tina glicemia sub control.

Printre cele mai bune alimente care previn diabetul sunt legumele cu frunze verzi. Doua portii de verdeturi pot scadea riscul de diabet de tip 2 cu pana la 14 procente, potrivit studiilor. Poti alege sa consumi spanac, salata verde, kale sau chiar patrunjel.

Alimente care scad nivelul zaharului din sange si previn diabetul

Mai mult, in aceeasi categorie de alimente benefice se numara si proteinele slabe. Acestea contibuie la starea de satietate pentru un timp mai indelungat si incetinesc procesul de digestie. De aceea e bine sa mananci mai mult peste, carne slaba de curcan, pui sau vita.

Si fructele au efecte similare asupra organismului. Pentru ca reprezinta o sursa de nutrienti si de fibre, acestea trebuie consumate proaspete si nu sub forma de sucuri. Fructele pot fi o alegere ideala in locul gustarilor nesanatoase, si e recomandat sa fie mancate intre mese, la o distanta de cateva ore.

Cerealele integrale au proprietati benefice pentru organism si ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Acestea duc la o crestere lenta a zaharului din sange, dupa masa, si reduc riscul ca diabetul de tip 2 sa se instaleze in organism. Fibrele din cereale incetinesc si digestia carbohidratilor, ceea ce inseamna ca este redusa si cererea de insulina.

(sursa: csid.ro)

Publicat: 25 iun. 2018, 16:09 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă