Algoritm Loto 6 din 49. Teoria probabilistică a unui matematician

Publicat: 09 Jul. 2020, 09:19 General
Algoritm Loto 6 din 49. Teoria probabilistică a unui matematician

Vă doriți să câștigați la Loto 6 din 49, dar nu vă bazați prea mult pe norocul dumneavoastră? Un matematician a venit cu o teorie salvatoare. Algoritmul creat de acesta poate să vă ajute să aflați numerele care vor fi extrase.

Renato Gianella știe cum să câștigați la Loto 6 din 49

Matematicianul Renato Gianella vine cu vești bune pentru cei care își doresc să dea marea lovitură la Loto 6 din 49. Acesta a făcut un studiu, pe care l-a numit sugestiv ”The Geometry of Chance: Lotto Numbers Follow a Predicted Pattern“, în traducere ”Geometria şansei: numerele de la Loto urmează un model care poate fi anticipat”.

Gianella a venit cu ideea că dacă se urmează un anumit model matematic, se pot ghici numerele câștigătoare. Calculele țin de teoria probabilităţilor. Înainte de a realiza acest studiu, matematicianul a analizat cu atenție extragerile de la 20 de agenții loto.

Nu vă imaginați însă că modelul calculat de Gianella este unul ușor. Trebuie să citiți cu atenție toate datele oferite de acesta pe site-ul www.lotorainbow.com.br/en/default.asp.

Teoria probabilităţilor, la care a apelat matematicianul, nu vă oferă cu exactitate numerele care vor fi extrase. Veți avea la dispoziție doar câteva combinații de numere care, conform calculelor, au cele mai mari șanse să fie extrase.

Cum se calculează numerele câștigătoare, conform teoriei lui Gianella

Renato Gianella a explicat modelul câștigător la care a ajuns, folosindu-se de un exemplu mai ușor de reținut. Astfel, atunci când arunci o monedă de mai multe ori, vei observa că șansele a pica pajură sau cap sunt aproximativ egale.

Tot la fel, sunt șanse mari ca anumite numere să fie extrase mai mult la Loto 6 din 49. Gianella este de părere că există doar 210 combinații de numere și nu 12.271.512, așa cum se credea până acum.

Matematicianul le-a explicat celor pasionați de acest joc că dacă vor să aleagă doar numere mici, vor avea o șansă de câștig de doar 0.0007%. Așadar, aceasta nu este o idee bună. Sfatul lui Gianella este să se mizeze pe numere diferite, și mari, și mici. Astfel, șansele vor crește la 2,6403%.

”Studiul conţine modele colorate care determină toate posibilele combinaţii de numere, aşa cum este stabilit de regula formulată de Pascal. Aceste tabele asigură o înţelegere mai bună, simplificată, şi identificarea corectă a combinaţiilor care au cea mai mare probabilitate de a ieşi câştigătoare. Prin experimente, metoda arată că este posibil să descoperi că rezultatul unei extrageri loto urmează acelaşi model prevăzut conform Legii Numerelor Mari”, a explicat Gianella.

Publicat: 09 Jul. 2020, 09:19 General
Pe aceeași temă