Lista câștigătorilor la Loto 6 din 49 din România. Ce s-a ales de banii câștigați. Parcă ar fi un blestem

Publicat: 04 Jun. 2020, 10:00 General
Lista câștigătorilor la Loto 6 din 49 din România. Ce s-a ales de banii câștigați. Parcă ar fi un blestem

Câștigătorii de la Loto 6 din 49 par a fi loviți de blesteme. Uriașele sume de bani pe care le-au obținut cu ajutorul norocului nu le-au fost de prea mare ajutor. Dacă ar fi să ne luăm după experiențele acestora, putem ajunge la concluzia că banii chiar nu aduc fericirea.

Pe ce au aruncat banii câștigătorii de la Loto 6/49

Ideea de a deveni bogat peste noapte îi poate surâde oricui. Fiecare om și-ar dori să aibă conturile pline și să-și poată îndeplini chiar și cele mai arzătoare dorințe. Cu atât mai mult cu cât banii ar pica din cer, fără să fie nevoie de muncă și efort. Cei mai norocoși chiar reușesc să obțină acest lucru. E adevărat că banii nu vin chiar din cer, ci mai degrabă de la Loterie.

Câțiva români au dat lovitura și au câștigat adevărate averi, după ce au ghicit numerele la Loto 6/49. Din nefericire pentru ei, norocul s-a întors împotriva lor. Majoritatea nu a știut să gestioneze situația. Cei neinspirați au ajuns de unde au plecat, fără bani în conturi și chiar cu probleme legale.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Mihai Cazacu. Bărbatul din Iași a câștigat în 2008 nu mai puțin de 3,8 milioane de euro. Înainte de a se îmbogăți, acesta avea o firmă de construcții. Bineînțeles că o bună parte din câștigul de la Loto a intrat în respectiva firmă. Cu toate acestea, în loc să dezvolte o afacere prosperă, bărbatul a dat faliment.

În plus, Cazacu și-a schimbat în totalitate stilul de viață. A aruncat sume impresionante de bani pe mașini luxoase, vile și pe excursii costisitoare. Ieșeanul a simțit însă pe pielea lui și latura ascunsă a norocului care l-a lovit. A fost prins băut la volanul noii sale achiziții. Drept urmare, a primit o condamnare la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Și problemele nu s-au oprit aici: în 2014, Cazacu a făcut o plângere împotriva unui interlop din Iași. Acesta l-a acuzat că l-ar fi sechestrat și l-ar fi lovit.

De departe cel mai ghinionist câștigător a fost însă un bărbat din Botoșani, care a obținut în 2015 suma de 339.000 de lei. Acesta nu a apucat să se bucure de norocul financiar pe care l-a avut, pentru că a încetat din viață în anul următor, în urma unui accident rutier. Gheorghe Ciubotariu își cumpărase o mașină pe care și-o dorea de foarte mult timp, însă a intrat cu ea direct într-un microbuz.

Norocoșii de la Loto, falimentați de rude

Cei care nu au ”reușit” să risipească banii pe cont propriu au primit o ”mână de ajutor” chiar de la membrii familiei sau de la rude. A fost și cazul lui Gheorghe Breaban, din Suceava. În 2004, acesta a câștigat 53 de miliarde de lei vechi. Mare parte din această sumă a împărțit-o cu rudele. De pe urma câștigului a rămas o biserică, pe care bărbatul a construit-o în satul în care locuia.

Nici Daniel Neculai Amariei, un câștigător din Baia, nu a fost mai inspirat. La vârsta de doar 17 ani, acesta s-a îmbogățit cu 1,3 milioane de dolari. O sumă care pentru alții ar fi suficientă pentru a trăi mai multe vieți, nu doar una, pentru puștiul norocos s-a dovedit a fi prea puțin. În trei ani tânărul a irosit toți banii. Le-a cumpărat câte un apartament celor 4 frați ai lui, iar cu suma rămasă nu a mai reușit să facă nimic.

Sunt însă și oameni care au știut să profite, în sensul pozitiv, de norocul care i-a lovit peste noapte. De exemplu, un bărbat din Galați, care în 2009 a câștigat impresionanta sumă de 12 milioane de euro, a investit câștigul cu cap. Și-a cumpărat două case la mare, iar profitul nu a întârziat să apară.

Publicat: 04 Jun. 2020, 10:00 General
Pe aceeași temă