Povestea neștiută a geniului român care a câștigat de 14 ori la Loto! Frizează legile cu inteligența lui și duce o viață de nabab: a strâns o tonă de bani și trăiește într-un paradis

Publicat: 28 Jan. 2020, 23:18 General

Vă vine să credeți sau nu, există un român care a câștigat de 14 ori la Loto cumpărând toate variantele posibile! Numele lui nu este prea cunoscut, pentru că el nu și-a dorit asta. A fost suficient de deștept cât să nu se expună valului de curioși. Iar deștept e puțin spus. Vorbim în rândurile ce urmează despre un geniu al matematicii care a frizat legile, însă trăiește bine-mersi într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ! 

În anii 1960, Ștefan Mandel avea, ca oricare român, un trai mai greu, dar natural și cinstit. A fost contabil de profesie, dar avea matematica drept hobby de weekend.

Vrând să scape de toate problemele financiare, a ales să joace de fiecare dată la Loto, cu speranța ca poate, poate, într-o zi, norocul va da peste el. Și chiar asta s-a și întâmplat!

Fiind și matematician, Ștefan Mandel a studiat și analizat metodele de teorie a probabilităților, având inspirație chiar de la marele matematician Leonardo Fibonacci. Nu era nici el însă foarte modest:

Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, spunea Ştefan Mandel în urmă cu mult timp.

Ulterior, după ce bărbatul a văzut că ”algoritmul merge”, s-a mutat din România în Australia, unde și-a deschis o afacere. Acolo, legislația i-a permis să transforme ”norocul” în afacere! După ce afacerea s-a axat pe specularea unor deficiențe ale unor sistem de loterie în care banii cheltuiți sunt mai puțini decât cei câștigați, legislația a suferit.

Ștefan Mandel și-a creat un sindicat

Bărbatul a format un sindicat al jucătorilor de Loto. Banii se adunau într-un fond comun pentru a cumpăra biletele, iar când se atingea o sumă mare, atunci acțiunea devine profitabilă.

În timpul sindicatului, el a câștigat 12 jackpot-uri şi alte 400.000 de premii mai mici în Australia şi Marea Britanie.

Legislația din Australia s-a schimbat, iar de atunci au început problemelele și pentru el. A fost nevoit să se mute în America, unde și-a ”reînviat” afacerea. Astfel a reușit să câștige 27 de milioane de dolari în statul Virginia. A avut un plan cât se poate de genial, dar care, totuși, aici a eșuat. Ei ar fi trebuit să cumpere 7 milioane de bilete de loterie în numai 72 de ore, însă a reușit să ia 5.5 milioane de bilete.

Chiar dacă sindicatul era legal în America, totul a fost interpretat ca o fraudă. Românul a fost ”aruncat” într-un proces care a durat nu mai puțin de patru ani. Ștefan Mandel a fost investigat de 14 agenții internaționale, chiar și de CIA, FBI și Fiscul American.

Din fericire pentru el, nu a fost găsit vinovat. În anul 1995, românul a declarat firma în faliment, după ce a încercat să își lanseze o companie de asigurări de viață și un sistem de loterie în Gibraltar. De asemenea, a revenit în România și a fost inițiatorul Mondragon, un joc piramidal, dar care a falimentat și el.

De asemenea, Ștefan Mandel a avut și o pedeapsă cu închisoarea de 20 de luni în Israel, după ce zece ani a făcut speculații financiare.

Ultima dată, românul se afla pe o insulă tropicală din Vanuatu, în largul coastei Australiei. El s-a retras din aceste afaceri obscure!

Ce teorie a descoperit Ștefan Mandel pentru biletele câștigătoare la Loto

Necrezând că există o ”scăpare”, Ștefan Mandel a ajuns la un algoritm de ”condensare combinatorică” – este vorba despre identificarea cu precizie a cinci din șase numere câștigătoare la extragerea Loto, prin reducerea numărului combinațiilor posibile, de la câteva milioane la câteva mii.

Ulterior, Mandel a reușit să convingă mai mulți prieteni să cumpere un număr mare de bilete pentru jocul de noroc. Și, cu ochii închiși, a fost câștigător! Premiul cel mare a fost de 78.783 de lei, în 1964.

”Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, declara Mandel în interviul pentru ”Night & Day”, în anul 1992.

Bărbatul a explicat la un moment dat ce se poate întâmpla în cadrul unei loterii.

”Dacă în cadrul unei loterii se extrag 6 numere din 40, numărul total de combinații posibile este de 3.838.380. Dacă premiul oferit de această loterie era de 10 milioane de dolari, dacă s-ar fi cumpărat toate cele 3,8 milioane de combinaţii, cu un dolar fiecare, câștigul rămas, chiar și după plata taxelor, ar fi fost unul semnificativ”, scrie 2daynews.ro.

Publicat: 28 Jan. 2020, 23:18 General
Pe aceeași temă