Alexandru Rafila explică ce s-ar întâmpla cu oamenii fără un vaccin pentru coronavirus: „Ar dura 15 ani să ne imunizăm pe cale naturală”

Publicat: 21 aug. 2020, 11:33 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Alexandru Rafila explică ce s-ar întâmpla cu oamenii fără un vaccin pentru coronavirus: „Ar dura 15 ani să ne imunizăm pe cale naturală”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat că apariția unui vaccin reprezintă cea mai bună modalitate de a combate pandemia de COVID-19. În caz contrar, acesta avertizează că ar dura peste un deceniu ca populația să se imunizeze pe cale naturală.

Alexandru Rafila  este de părere că singura soluție de a învinge pandemia este imunizarea unei proporții a populației suficient de mare încât să limiteze semnificativ răspândirea virusului. Acest lucru poate fi făcut și pe cale naturală, atunci când oamenii trec deja prin boală și se vindecă. Însă, acest proces ar dura 15 ani, avertizează Rafila. Astfel, singura soluție viabilă este imunizarea prin vaccin.

Medicul spune că virusul nu va dispărea nici după al doilea val și că este tot mai clar că va trebui să învățăm să trăim cu el.

„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, a spus Rafila, la Digi24.

Mai mult decât atât, Rafila a mai explicat că numai apariția unui vaccin va aduce omenirea înapoi spre normalitate.

„Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal. Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite sa ne relaxăm comportamental”a mai spus Rafila.

„Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală”

Doctorul Alexandru Rafila, susține că jumătate de milion de oameni ar fi trecut, probabil, prin boală – noul coronavirus, astfel având un procent de 2.5%: „Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România”.

Publicat: 21 aug. 2020, 11:33 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă