Ai gustat vreodata ceai cu bule de tapioca? De ce e periculos in cantitati mari

Publicat: 17 iun. 2019, 16:29 Autor: madalina m. Retete & Diete

Ceaiul cu bule de tapioca este delicios, insa in cantitati prea mari devine periculos organismului. Daca nu l-ai incercat pana acum, trebuie sa ai grija cand il vei degusta.

Acest ceai cu bule de tapioca provine din Taiwan si a a fost inventat in zona Taichung. Este deosebit datorita consistentei sale, pentru ca pe langa bautura obisnuita din pahar, la baza acesteia se regasesc perlute moi. Numele sau indica bulele de oxigen, dar si modul special in care se prepara ceaiul.

Nu se stie cu exactitate cine a inventat acest ceai, insa a inceput sa devina tot mai popular in tarile asiatice, inca din anul 1980. Leguma ignama, beneficii numeroase pentru sanatate

Poate fi regasit intr-o varietate destul de mare, si la noi in tara. Pe langa clasicul amestec cu o baza de ceai de lapte, se adauga perlutele de tapioca. Acestea se scufunda de cele mai multe ori si ofera un aspect deosebit bauturii.

De ce e periculos sa bei ceai cu bule de tapioca

Exista ceai cu bule preparat si din spuma de lapte, sau amestec de suc de fructe. Totusi, daca vrei sa incerci o bautura pe baza de perlute de tapioca, trebuie sa ai mare grija la cantitatea pe care o consumi. Ceaiul cu bule devine periculos in anumite conditii, pentru ca poate provoca constipare.

Ai gustat vreodata ceai cu bule

Desi este delicios si se regaseste in multe sortimente care ne pot face cu ochiul, este nevoie si de putina moderatie. Nu incercati toate aromele in aceeasi zi, daca va place foarte mult gustul si textura bauturii. In anumite regiuni ale lumii, se prepara doar cu bucati de fructe si ingrediente naturale.

Mai poate fi regasit in arome precum banana, pina colada, cappuccino sau tiramisu. Perlutele din ceai mai poarta denumirea si de „boba”. De aceea, in destinatiile de vacanta este regasit si sub acest nume. Este destul de consistent, pentru ca perlutele de tapioca contin printre altele si proteine.

Ceaiul boba este adesea facut cu amidon de tapioca. Bautura este incarcata cu calorii „goale” si depinde foarte mult si ce tip de lapte este folosit. De multe ori, se utilizeaza lapte gras sau o baza de lapte amestecata cu ceai negru sau verde. In functie de preferintele alimentare, se poate adapta practic cu orice aroma sau fruct, la alegere.

Spre deosebire de perlutele de tapioca din budinca, cele din ceaiul boba au o nuanta diferita, de cafeniu spre negru. Acest lucru se intampla deoarece sunt infuzate inainte intr-un tip de ceai care le ofera culoarea unica. De aceea, sunt si atat de vizibile in pahar, odata ce s-au umflat si se amesteca cu diverse arome.

Caloriile din ceaiul cu bule nu au practic nici o valoare nutritionala. Nu sunt asemenea celor din cerealele integrale, considerate sanatoase. Mai mult, alaturi de zahar si grasimile din lapte, un un singur pahar de ceai boba poate sa ajunga si la 400 de calorii!

sursa: twinings.co.uk

Publicat: 17 iun. 2019, 16:29 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă