Află cum poți SLĂBI UȘOR ȘI REPEDE doar respectând un anumit ritual dimineața

Publicat: 17 aug. 2020, 10:25 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Află cum poți SLĂBI UȘOR ȘI REPEDE doar respectând un anumit ritual dimineața

Slăbirea e un proces adesea lung și anevoios, dar nu imposibil, iar dincolo de greutatea ideală și de corpul pe care ți-l dorești, câștigi sănătate pe termen lung.  Cu organizare, disciplină, voință și curaj să înfrunți poftele și să reziști tentațiilor, poți reuși tot ce îți propui.

„Slăbirea nu vine de la sine. Cum spuneam, nu e ușor, nu e la îndemână și nu e în niciun caz pentru cei superficiali, dezordonați și delăsători. E pentru cei puternici care înțeleg că silueta dorită cere timp și sacrificii pe care nu le poate oferi nimeni în locul lor”, explică Ovidiu Mihai, Body Transformation Trainer.

Ovidiu Mihai, Body Transformation Trainer, a întocmit o listă cu obiceiuri pe care trebuie să le introduci în rutina ta, obiceiuri care te vor ajuta să slăbești rapid.

1. Începe fiecare masă cu proteinele. Consumă întâi alimentul proteic de la masa respectivă și, după 5 – 10 minute, combină alimentele cum îți place. Alimentele proteice sunt: carne, pește, brânză, iaurt, lapte (inclusiv de soia / migdale) ouă, tofu, soia, semințe (floarea soarelui, dovleac), naut, linte, ciuperci
etc.
2. Mănâncă doar atunci când îți este foame și oprește-te când te simți sătul. Nu trebuie să termini tot ce ai în farfurie.
3. Nu mânca de plictiseală, de poftă, de stres sau pentru a evita stări conflictuale.
4. Elimină din raza vizuală / din casă orice alimente care te-ar putea tenta.
5. Nu pleca niciodată la cumpărături cu burta goală.
6. Nu merge la o petrecere fără să mănânci înainte.
7. Dacă nu mai poți rezista, dintre toate “relele” alege răul cel mai mic.
8. Inventează o alergie și fă-o cunoscută printre prieteni și cunoștințe. În acest fel, vei putea refuza mai ușor alimente care nu se potrivesc noului tău stil alimentar.
9. Imunizează-te la “drogul” alimentar fără de care crezi că nu poți trăi. Interdicțiile tind să fie greu de respectat și pot duce la situații greu de controlat. Prin urmare, dacă de exemplu îți place foarte mult ciocolata, înlocuiește o porție de fructe cu un cub de ciocolată și optează pentru ciocolată neagră, cu conținut redus de zahăr sau cu îndulcitori naturali de stevia.
10. Nu te plimba de curiozitate prin patiserii, cofetării, pizzerii și alte locuri care îți pot pune voința la încercare.
11. Asumă-ți responsabilitatea excesului ocazional și consumă-l prin sport. Odată ce conștientizezi cât de mult efort și transpirație sunt necesare ca să scapi de o simplă porție de cartofi prăjiți sau de o feliuță de tort, poate te vei gândi de două ori înainte să le consumi.
12. „An apple a day keeps the doctor away (Un măr pe zi ține medicul departe)”. Mergând pe principiul acesta, sfatul este ca, în fiecare zi, după una dintre mese consumă un măr.

Publicat: 17 aug. 2020, 10:25 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă
×