Aeronava Wizzair Kutaisi-Varşovia a aterizat la Otopeni în urma unei ameninţări cu bombă la bord

Publicat: 25 oct. 2018, 19:00 Autor: Ioana Cioflan Life

Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi, fiind desfăşurate procedurile specifice, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia a aterizat, joi după-amiază, pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei ameninţări cu bombă la bord. Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia a aterizat la ora 16.20 pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei ameninţări cu bombă la bord.

Ameninţarea cu bombă a fost primită telefonic, la Aeroportul Kutaisi (Georgia), de o femeie. Aeronava a fost parcată pe o poziţie izolată, iar cei 173 de pasageri au fost debarcaţi la ora 16.25. Procedurile specifice sunt în curs de desfăşurare.

Reprezentaţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) au anunţat că aeronava a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni pentru că a fost primită o ameninţare cu bombă printr-un apel telefonic de la Tbilisi, fiind declanşată procedura de urgenţă a aeroportului.

Aeronava Wizzair Kutaisi-Varşovia a aterizat la Otopeni

Aeronava Wizzair Kutaisi-Varşovia a aterizat la Otopeni în urma unei ameninţări cu bombă la bordCa urmare, a fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului, iar SRI este prezent cu echipa pitotehnică, aceasta urmând să scaneze bagajele şi aeronava. „S-a intrat pe procedura standard în astfel de situaţii, procedură gestionată de conducerea aeroportului”, mai arată SRI.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a declarat, ulterior, că aeronava a aterizat la 16.20, iar la 16.25 pasagerii deja erau debarcaţi. Aceştia au fost conduşi la terminal, iar acum sunt în controlul de securitate. Aeronava şi bagajele sunt verificate.

Aeronava Wizzair Kutaisi-Varşovia a aterizat la Otopeni în urma unei ameninţări cu bombă la bordConform lui Iordache, aeronava a fost condusă la o poziţie izolată şi că se aşteaptă ca verificarea să se termine către orele 20.00.

”Toţi pasagerii au fost foarte calmi şi nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. E puţin probabil să rămână aici pentru că suntem la distanţă mică de Varşovia”, a mai spus el.

Aeronava Wizzair Kutaisi-Varşovia a aterizat la Otopeni în urma unei ameninţări cu bombă la bordValentin Iordache a mai precizat că nu au fost afectate alte curse, dar traficul pe aeroport al pasagerilor a fost puţin afectat. Tot joi după-amiază, printr-o coincidenţă, un bagaj a fost uitat în terminal, s-a constatat că nu e periculos şi pasagerul care l-a uitat a fost găsit.

Publicat: 25 oct. 2018, 19:00 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă