Adriana Trandafir, declaraţii cutremurătoare despre perioada din spital: „Tuturor ne era frică de moarte”

Publicat: 29 Jul. 2020, 11:34 Vedete
Adriana Trandafir, declaraţii cutremurătoare despre perioada din spital: „Tuturor ne era frică de moarte”

Adriana Trandafir a dezvăluit prin ce a trecut în perioada în care a fost internată la Spitalul Matei Balș, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus. Îndrăgita actrița a petrecut 6 săptămâni în spital și a trăit momente absolut tulburătoare pentru orice fiinţă umană.

„După ce am trecut poarta spitalului, parcă am intrat într-o altă lume, pe o altă planetă, toți oamenii, îmbrăcați în așa fel încât nu știai dacă este bărbat sau femeie. Nu puteai să vezi decât niște extratereștrii care intră își fac datoria impecabili vor să pleci cât mai repede de acolo și faptul că tuturor ne era frică de moarte, de necunoscut, pentru că boala asta nu are un istoric în spate este o noutate pentru întreaga planetă. Frica asta de a supravietui împreună este ecxtraordinară.

Nu am cuvinte să spun într-un fel cât de minunați și cât de speciali si speciali și importanți au fost medici Spitalului Balș… A fost un all inclusive foarte special. Mie îmi e mai puțin frică de moarte pentru că eu am mai trecut printr-o moarte clinică și pentru mine experiența asta mi-a dat alte dimensiuni. Frica de moarte atunci când o simți dându-ți târcoale, tot îți este frică și când ai copii, frica este și mai mare când ai familie, când ai părinți, pentru că îți dorești să nu ți se întâmple ție tocmai atunci. Ea o să vină odată și odată, dar de ce acum, de ce mie, de ce în condițiile astea?!, a spus actrița

Adriana Trandafir: „Când m-am trezit, mai bine nu mă trezeam”

Invitată în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, actrița a povestit cum a debutat boala, ce a simţit şi cât de greu i-a fost.

„Am simțit că mi-e frig, și la Marcel Pavel tot așa a debutat cu senzația asta că ție frig,le-am spus să oprească aerul condiționat, am mers noaptea acasă, s-a terminat foarte târziu emisiunea, am mâncat o felie de pepene așa rece și de atunci a debutat simptomatologia cu un incomfort la gât, ceea ce pentru mine nu este nimic grav, pentru că eu fac foarte des lucruri de astea, să spun roșu în gât, nu acut, o jenă pe care o am de fiecare dată când vorbesc mai mult sau țip.

În noaptea aia am început să am temperatură, nimic deosebit, să tușesc, iar nimic grav, pentru că și tusea face parte din viață și am avut senzația de sfârșeală de oboseală și am zis ‘până dimineață o să îmi treacă’. Nu am luat nimic, dar când m-am trezit, mai bine nu mă trezeam pentru că îmi era atât de rău și atât de greu și aveam senzația că atunci când închid ploapele că parcă s-a dărâmat că un etaj peste ochii mei”, a declarat Adriana Trandafir.

„Mi-a fost foarte rău”

„Pe urmă aveam în cap bila de la ASE, cred că de trei ori mai mare, nu puteam să îmi mișc capul, să respir, parcă eram lovită de toate tancurile planetei deodată. Apoi mi-am dat seama că încep să vomit, ieșeam la toaletă foarte des, ciudat, am început să fac frisoane, temperatură, dar eu am mai trecut gradual prin lucruri din astea de-a lungul timpului, nu mi s-a părut nimic deosebit. Până când mi-a dispărut gustul mirosul și mi-a fost atât de rău că nu mă mai puteam ridica din pat, mi-a fost foarte rău.

Soțul meu a spus hai să chemăm un doctor și am zis „Nu. O să stau weeekendul asta să stau să zac în patul meu pentru că întotdeauna am fost puternic și mi-am revenit’, dar nu  a fost așa”, a dezvăluit actrița.

„Dacă ar fi să plec, eu plec fericită”

„M-am prezentat la spital… Miercuri noptea m-au anunțat că sunt pozitivă. Mi s-au întâmplat multe lucruri rele, grele, imposibil de trecut, dar clipa in care mi-au spus esti pozitivă, m-a lăsat suspendată deasupra Pământului, fără rădăcini, fără aripi să zbor, nimic înapoi, nimic în urmă…Rămâi atât de mic, de neajutorat, m-am gândit la copii, la familie, am spus, ‘Doamne Dumnezeule, dacă am să mor acum ce se întâmplă?!’

Am crezut că mie nu o să mi se întâmple pentru că eu chiar am fost cuminte, chiar m-am ferit, eu numai apa nu am spălat-o, am curte și nu ma ieșit în curtea mea…M-am gândit la repercusiunile celor din jurul meu, pentru că eu am dus o viață frumoasă, se poate muri și la 65 de ani. Acum dacă ar fi să plec, eu plec fericită, sunt un om fericit… Am făcut copii, casă scoală, părinților mei nu le e rușine cu mine și nici mie cu copii mei. Dacă plec acum, știu că nu degeaba am trăit pe pământul ăsta, am primt lecții, am învățat lecții, am oferit lecții, mai am o grămadă de învățat…”, a povestit vedeta.

„Voiam să mă fac bine pentru familia mea”

„Voiam să mă fac bine pentru familia mea, pentru copiii mei în primul rând. Dar m-am gândit și la cei care nu au familie și copii, oare ce a contat, care e perspectiva lor. Vrei să te faci sănătos, vrei să te ierte Dumnezeu de toate păcatele și te juri lui Dumnezeu că dacă te scapă de asta o să devii mai bun, mai blând, mai iertător, mai înțelegător, mai puțin muncitor, să te iubești mai mult. Mi-am propus să mă iubesc mai mult, să am grijă mai mult de mine, să prioritizez, să nu cred că fără mine stă planeta.

Nu stă planeta! Pentru lucrul acesta poate nu merită prețul nimic, decât copiii și familia, dar în același timp uită-te la mine, sunt patru zile de când am ieșit din spital și a doua zi am avut spectacol, și acum sunt tot aici, în loc să fiu la munte. Mi-am salvat sufletul. Din punct de vedetre trupesc și clinic am ieșit foarte bine.

Adriana Trandafir: „M-a sunat Florin Piersic, mi-a spus că ăr fi frumoa să îl îngrop eu pe el, nu el pe mine”

„M-a sunat Florin Piersic. Mi-a spus un lucru foarte special, că i-a rugat pe părinții lui de acolo de sus să ma ajute că poate el nu știe să o facă și că s-a gândit că ar fi frumoas să îl îngrop eu pe el nu el pe mine. A fost singura perioadă de liniște-neliniște. Nu am stat niciodată atât de mult cu mine. Am devenit mai iertătoare, mai puțin tăioasă, mai puțin intransigentă și m-am iertat și pe mine de multe lucruri că în general i-am iertat pe ceilalți, dar pe mine nu m-am iertat, dar acum am zis că aș metrita o doză de iertare”, a mai povestit Adriana Trandafir.

Publicat: 29 Jul. 2020, 11:34 Vedete
Pe aceeași temă