Acum s-a aflat! Ce cadouri a primit Regina Elisabeta a II-a în ziua în care s-a căsătorit cu Prințul Philip

Publicat: 31 Mar. 2021, 10:23 Vedete

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip împlinesc anul acesta nu mai puțin de 74 de ani de mariaj. Abia acum s-a aflat ce cadouri de nuntă au primit aceștia, în ziua în care au luat parte la ceremonie și petrecere!

În data de 20 noiembrie 1947, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip s-au căsătorit. Pe vremea aceea, Regina avea 21 de ani, iar cel care îi devenea soț avea 26 de ani. Ceremonia a avut loc la Westminster Abbey. Atunci, nunta a fost privită de 200 de milioane de telespectatori. La cinci ani de la nuntă, a devenit Regină.

Conform Verdict.ro, la eveniment, Regina Elisabeta a II-a a purtat o rochie de mireasă ivoire din satin. Alături de ea a avut opt domnișoare de onoare. La ceremonie au luat parte peste 2000 de invitați. După eveniment, câteva zile la rând, cei doi au stat să desfacă cadourile primite de la oameni. Printre acestea se numără un curățător electric de cartofi, veselă din pyrex, dar și o mașină de spălat. De asemenea, Regina a primit 148 de perechi de ciorapi, lenjerie de pat făcută manual și chiar și un burete de baie.

Regina Elisabeta a fost încoronată la 2 iunie 1953

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu prinţul Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei, care a efectuat serviciul militar în Marina Britanică. Ceremonia a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, conform www.royal.uk. Prinţul Philip a devenit, în urma căsătoriei, duce de Edinburgh. Cei doi au patru copii: prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului (14 noiembrie 1948), prinţesa Anne (1950), prinţul Andrew (1960) şi prinţul Edward (1964).

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 31 Mar. 2021, 10:23 Vedete
Pe aceeași temă