Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut din cauza problemelor de sănătate! ”Am avut necazuri îngrozitoare”

Publicat: 12 May. 2020, 08:46 Vedete

Este tare iubită și îndrăgită de public! Draga Olteanu Matei a scris istorie pe scena teatrului românesc, iar sălile pline cu oameni o aplaudau pe aceasta și pe colegii ei la spectacole. 

Dar nu mulți sunt cei care cunosc drama prin care a trecut actrița Draga Olteanu Matei. A împlinit 86 de ani, însă problemele cu care s-a confruntat și se confruntă parcă nu îi dau pace. În urmă cu ceva timp, s-a retras de pe scena teatrului și s-a mutat din București la Piatra Neamț, unde duce o viață mult mai liniștită.

Însă, la ultima înfățișare în public, parcă actrița era de nerecunoscut: mult mai slabă, trasă la față, dar, totuși, cu zâmbetul pe buze. Actrița e probabil să fi pierdut din greutate din cauza problemelor de sănătate. Să ne amintim că ea a fost și internată în spital, însă nu a dorit ca medicii să divulge diagnosticul pus.

Actrița a fost, totuși, forțată într-o oarecare măsură să părăsească Capitala, deoarece a pierdut casa de aici și averea, după cum relata Libertatea.

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut: ”Am avut necazuri îngrozitoare”

„De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie“, afirma actiţa în ziarul Ring, în urmă cu aproximativ 6 ani.

„Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult. «Regina Lear» e o piesă scrisă de umoristul Cornel Udrea, de la Cluj, şi eu am ecranizat-o cu acordul lui, iar filmul se va numi ‘Sofronia’“, mai relata ea acum mult timp.

„Nu aş fi acceptat să dau acest interviu dacă nu îmi spuneai că vii din partea lui Teo. Sunt bătrână, aş vrea să promovaţi tinerii. Aici stau la o prietena foarte bună, cu care m-am cunoscut în 1992. Soţul meu s-a grăbit să plece şi m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singură, eu sunt cu el în permanenţă. Am rămas aici nu numai pentru că sunt oameni extraordinari, dar este şi faorte frumos locul şi foarte liniştit şi îmi face plăcere să stau aici. Bucureştiul e satul meu natal, îl porţi cu tine oriunde ai merge“, le spunea Draga Olteanu Matei reporterilor de la Kanal D.

Actrița Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

O parte din rolurile în TV: ”Baltagul”, ”Cadavrul viu” (1975), ”Cuscrele” (2005-2006 serial), ”Don Quijote”, ”Gaițele”, ”Hagi Tudose”, ”Mara”, ”Leacuri la durerea de cap”.

O parte din rolurile în teatru: ”Coana Chirița”, ”Hagi Tudose”, ”Adam și Eva”, ”Tartuffe”, ”Omul care a văzut moartea”.

Publicat: 12 May. 2020, 08:46 Vedete
Pe aceeași temă