A platit un miliard de euro sa fie eliberata din inchisoare! Ce s-a intamplat cu fiica dictatorului

Publicat: 26 iun. 2019, 14:32 Autor: madalina m. Life

Suma colosala a fost achitata de femeie, fara ca nimeni sa stie, la acel moment. Totodata, a starnit furia locuitorilor din tara ei.

Mai exact, este vorba despre Gulnara Karimova, care a platit un miliard de euro, contra eliberarii din spatele gratiilor. Tatal ei, Islam Karimov este fostul presedinte uzbec, care a decedat in anul 2016. Supranumit dictator din cauza metodei de conducere a tarii, barbatul a stat un sfert de secol la putere.

Gulnara Karimova are varsta de 46 de ani si este fiica cea mare a presedintelui decedat. Desi se considera atotputernica, ea a picat in dizgratie si a fost trimisa la inchisoare. Acuzatiile ce i-au fost aduse includeau frauda, deturnare de fonduri, dar si ascunderea de valuta ce atingea sume colosale.

A platit un miliard de euro pentru a iesi din inchisoare!

Femeia a fost condamnata la 10 ani de inchisoare. Ea a anuntat la un moment dat ca a platit statului peste un miliard de euro, in speranta ca va fi eliberata. Cu un an de zile in urma, sentinta i-a fost comutata si Gulnara Karimova a primit cinci ani de arest, la domiciliu. Garderoba de miliardara

A platit un miliard de euro sa fie eliberata din inchisoare

Totusi, a fost trimisa inapoi in spatele gratiilor, ca sa isi execute si restul pedepsei, pentru ca nu a respectat regimul de arest si a incalcat regulile. Femeia de 46 de ani a refuzat sa plateasca si anumite despagubiri statului uzbec.

In urma cu cateva zile, ea a transmis un mesaj pe Instagram, in acest sens. Fiica fostului dictator si-a cerut scuze in mod public fata de locuitorii tarii sale, localizata in Asia Centrala. Femeia a scris despre „dezamagirile pe care le-a provocat”. Aceasta e o cantareata de muzica pop, dar si un fost diplomat, si sustine ca a transferat statului un miliard de euro. Banii ar fi provenit din fondurile sale personale si erau destinati sa „serveasca interesele bugetului republicii”.

Ce s-a intamplat cu fiica dictatorului!

In plus, a asigurat pe toata lumea ca a renuntat la peste 600 de milioane de euro, ce erau tinuti in banci straine. Avocatul sau de origine elvetiana, Gregoire Mangeat, a confirmat ca mesajul de pe Instagram este unul cat se poate de autentic. A refuzat sa comenteze insa randurile scrise pe reteaua sociala. Seful Facebook vrea sa investeasca 5 miliarde de dolari 

Gulnara Karimova a reprezentat foarte mult timp un subiect controversat, iar actiunile sale au dat nastere foarte multor zvonuri. A fost acuzata de justitia uzbeca de faptul ca ar face parte dintr-un grup de crima organizata. Acestia ar fi controlat active in 12 tari, avand proprietati in Londra, Dubai, dar si un castel langa Paris. La acestea se adauga si o vila in Saint Tropez, pe Coasta de Azur.

Gulnara Karimova a fost prezentata un timp drept succesoarea tatalui ei, fiind in fruntea acestei foste republici sovietice. Insa, femeia a picat in dizgratie dupa ce l-a comparat pe tatal ei, Islam Karimov cu Stalin. De asemenea, si-a umilit in mod public mama si sora mai mica.

sursa: agerpres.ro

Publicat: 26 iun. 2019, 14:32 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă