A murit Stan Lee, creatorul benzilor desenate MARVEL, la varsta de 95 de ani

Publicat: 13 Nov. 2018, 09:55 Vedete

Stan Lee, scriitorul si parintele benzilor desenate Marvel, s-a stins din viata in urma cu cateva ore, acesta suferind de pneumonie.

Informatia a fost data chiar de fiica sa pentru TMZ. Kirk Schneck, avocatul fiicei lui Stan Lee, a spus pentru CNN ca parintele Marvel a fost luat de ambulanta din casa sa din Los Angeles in dimineata zilei de luni si dus la Cedar’s Sinai Medical Center, unde mai tarziu a decedat.

Lee si-a inceput cariera la Timely Comics in 1939. In decursul anilor a fost un scriitor, editor si ocazional un ilustrator. Insa, plictisit de ceea ce facea, era pregatit sa paraseasca compania cand istoria a luat o intorsatura ciudata.

La inceputul anilor ’60, Lee a fost rugat sa vina vina cu o noua echipa de supereroi pentru a concura cu cei de la DC. Alaturi de artisti precum Kirby si Steve Ditko, a pornit o revolutie, cu toate ca Lee nu o vedea sub forma aceasta.

A inceput cu Fantastic Four, si fiindca acestia au avut mare succes, a continuat cu Spider-Man, Hulk, Iron Man, X-Men si Daredevil. Tot acesti au fost creasti intre 1961 si 1964 si au fost atat de populari incat a surclasat DC in absolut orice context.

A murit Stan Lee, creatorul benzilor desenate MARVEL, la varsta de 95 de ani

Continuarea articolului »

Publicat: 13 Nov. 2018, 09:55 Vedete
Pe aceeași temă